Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Contracten: De voordelen van algemene voorwaarden

Publicatiedatum 11 april 2016
Wanneer een ondernemer diensten of producten verkoopt, stelt hij doorgaans een contract op met hierin de regels die gelden tussen hem en de afnemer. Om niet bij iedere individuele overeenkomst weer te moeten onderhandelen over deze regels, zijn algemene voorwaarden een echte uitkomst.

russell advocaten algemene voorwaarden

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn schriftelijke bepalingen waarin van alles is geregeld over de overeenkomst die u sluit. In de algemene voorwaarden worden bijvoorbeeld bepalingen opgenomen over de manier waarop het product zal worden geleverd, de voorwaarden voor garantie en de manier waarop klachten en geschillen worden afgehandeld.

Wat zijn de voordelen van algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kunnen van toepassing zijn op alle overeenkomsten die u sluit. U hoeft dus niet langer met iedere individuele afnemer afzonderlijk dezelfde afspraken te maken.

Aan algemene voorwaarden zijn, naast tijdsbesparing, nog andere voordelen verbonden. Zo kan met goede algemene voorwaarden aansprakelijkheid worden beperkt of zelfs worden uitgesloten. Daarnaast zorgt u er met algemene voorwaarden voor dat u bepaalt welke regels van toepassing zijn. Zo zult u met een bepaling over de bevoegde rechter in het geval van een geschil niet voor de situatie komen te staan dat u ineens wordt gedagvaard voor een buitenlands gerecht.

Meer informatie

Wilt u meer weten over algemene voorwaarden of wilt u dat deze voor u worden opgesteld? Neem dan contact op met Russell Advocaten:

  Deel op social media

  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Pas op met vage bewoordingen in franchiseovereenkomsten

  24 juni 2021

  Het is belangrijk om in overeenkomsten duidelijke en ondubbelzinnige taal te gebruiken. Dat blijkt nog maar eens uit een recente uitspraak van de Hoge Raad. Door onduidelijkheden in de franchiseovereenkomsten hebben franchisenemers van Albert Heijn mogelijk miljoenen misgelopen.

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder
  • Mode en luxury
  • Procederen, arbitrage en mediation

  De voordelen van arbitrage

  19 mei 2021

  Procederen hoeft niet altijd bij een rechter. Er zijn ook andere manieren om een juridisch conflict op te lossen. Een belangrijk en vaak aantrekkelijk alternatief is arbitrage. Zeker als u internationaal zaken doet. Wat zijn de voordelen van arbitrage?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder
  • Retail
  • Vastgoed en huur

  Huurder en verhuurder moeten pijn van lockdown delen

  30 maart 2021

  Wanneer heeft een huurder recht op huurkorting? Hoe worden de gevolgen van de coronacrisis over verhuurder en huurder verdeeld?

  lees verder
  • Kunst

  Nieuwe regels restitutiebeleid gelden ook voor oude zaken

  30 maart 2021

  Het Nederlandse restitutiebeleid keert terug naar de oorspronkelijke uitgangspunten en wordt terecht weer ruimhartiger. Ook kunnen oude zaken opnieuw worden voorgelegd. Wat verandert er in het beleid?

  lees verder
  • Kunst

  Voorstellen commissie-Buma onvoldoende voor bescherming Nederlands cultureel erfgoed

  3 maart 2021

  De veiling in New York van een tekening van Rubens door prinses Christina zorgde voor grote verontwaardiging en een discussie over het erfgoedbeleid in Nederland. Die resulteerde in twee adviescommissies, de commissie-Pechtold en de commissie-Buma. De laatste heeft een tussenadvies uitgebracht dat, als het wordt overgenomen, ingrijpende gevolgen kan hebben voor verzamelaars en kunsthandelaren in Nederland.

  lees verder