Alle publicaties en evenementen

Filters

Actieve filters

Blog
Wis alle filters

Filter

Informatieplicht werkgever

De werknemer heeft recht op informatie over zijn arbeidsvoorwaarden. Welke gegevens vallen hieronder? En wanneer en hoe moet de werknemer deze informatie krijgen?

Lees meer

Wet werken waar je wilt

In deze coronatijd krijgt (vrijwel) iedereen te maken met thuiswerken. Maar kan een werknemer – ook na de coronatijd – thuiswerken afdwingen? Het ‘Wetsvoorstel Werken waar je wilt’ verstevigt het recht van de werknemer om zijn werkplek te kiezen.

Lees meer

Belangrijke wijzigingen voor ondernemers en werkgevers

In het tweede kwartaal van 2022 zijn er weer een aantal veranderingen in wet- en regelgeving. In deze blog vindt u de belangrijkste wijzigingen voor ondernemers en werkgevers.

Lees meer

Nieuwe regels voor distributieovereenkomsten

Vanaf 1 juni 2022 gelden nieuwe regels voor distributieovereenkomsten. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen voor leveranciers en distributeurs?

Lees meer

3 tips voor verwerken persoonsgegevens buiten EU

Slaat uw bedrijf persoonsgegevens van EU-burgers op buiten de EU? Ook dan moet u voldoen aan de Europese privacyregels, de AVG. Ook als iemand anders voor u de gegevens verwerkt. Hoe regelt u dit?

Lees meer

Werkgever moet verplichte scholing werknemers betalen

Per 1 augustus 2022 gelden er nieuwe regels voor de verplichte scholing van werknemers. Welke maatregelen moeten werkgevers nemen om te voldoen aan de nieuwe regeling?

Lees meer

Kunt u nog een verbod op nevenwerkzaamheden afspreken?

Werkgevers mogen niet langer zonder reden nevenwerkzaamheden van werknemers verbieden. Maar wat kunt u als werkgever nog wel doen om te voorkomen dat uw bedrijf of de werknemer in de problemen komt doordat deze nog een andere baan neemt?

Lees meer

Ontslag zieke statutair bestuurder

Een zieke werknemer mag niet worden ontslagen. Een werknemer die weet dat ontslag dreigt, kan echter niet daaraan ontkomen door zich ziek te melden. Maar wanneer weet de werknemer dat dit het geval is? Die vraag stond centraal bij de rechtszaken over het ontslag van de CFO van de Volksbank.

Lees meer
Toon meer