Opleiding en begeleiding

Wij stimuleren al onze medewerkers in hun ontwikkeling en bieden intensieve begeleiding tijdens je opleiding.

Opleiding

Wij stimuleren al onze medewerkers in hun ontwikkeling en bieden iedere medewerker de mogelijkheid om relevante cursussen en/of opleidingen te volgen. De advocaat-stagiaires volgen naast de verschillende interne opleidingsmogelijkheden de verplichte beroepsopleiding Advocatuur. Deze wordt extern verzorgd door de Nederlandse Orde van Advocaten. Russell Advocaten is door de Nederlandse Orde van Advocaten aangewezen als erkende onderwijsinstelling.

In het kader van de opleidingen binnen Russell Advocaten komen geregeld externe sprekers voordrachten houden. Ook organiseren wij interne cursussen voor de advocaten waarin relevante, actuele juridische onderwerpen behandeld worden De advocaten van Russell Advocaten verzorgen binnen hun specialisatie ook weer cursussen voor cliënten.

Na afronding van de beroepsopleiding stimuleren wij onze medewerkers zich verder te specialiseren op een bepaald rechtsgebied. Naast de interne cursussen en na afronding van de permanente beroepsopleiding, bieden wij de mogelijkheid om ook externe cursussen en specialisatieopleidingen te volgen. Jaarlijks is er voor iedere medewerker (ook niet-juridisch personeel) budget beschikbaar voor relevante cursussen en opleidingen. Daarnaast is er voor de advocaten de mogelijkheid om te publiceren en les te geven. Ook kunnen zij lid worden van de Young Lawyers Section van Primerus, het internationale advocatennetwerk waar Russell Advocaten lid van is.

Begeleiding

Tijdens je opleiding bij Russell Advocaten word je intensief begeleid, zowel wat betreft je juridisch inhoudelijke ontwikkeling als wat betreft je persoonlijke vorming. Op deze wijze kun je het beste uit jezelf en uit je opleiding halen.

Iedere nieuwe medewerker begint met het doorlopen van een inwerktraject. Zo maak je kennis met je collega’s, met de cultuur op kantoor en met de werkzaamheden die je gaat verrichten.

De opleiding en juridisch inhoudelijke ontwikkeling van al onze advocaten, advocaat-stagiaires en juridisch medewerkers worden begeleid door onze opleidingsmanager. De opleidingsmanager, die ook als mentor fungeert, verzorgt juridische activiteiten binnen kantoor, zoals de wekelijkse jurisprudentielunches en voordrachten. Met haar praat je geregeld over je juridische ontwikkeling.

Inhoudelijk word je begeleid door een ervaren advocaat (je patroon). Deze advocaat becommentarieert je werk, zorgt ervoor dat je voldoende en gevarieerd werk hebt en dat je je goed kunt ontwikkelen. Doordat je vanaf de eerste dag nauw wordt betrokken bij de behandeling van zaken, leer je tijdens je stage goed te organiseren en effectief met je tijd om te gaan. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan competenties die passen bij je functie, zoals cliëntgerichtheid en overtuigingskracht.

Werken bij ons

Bij ons behandel je grote zaken in een kleine setting. Met de diepgang van de grote kantoren, maar zonder op te gaan in de massa.

Meer informatie

Opleiding & begeleiding

Wij stimuleren al onze medewerkers in hun ontwikkeling. Tijdens je opleiding bij Russell Advocaten word je intensief begeleid.

Meer informatie

Vacatures

Russell Advocaten is altijd op zoek naar juridisch toptalent. Kom jij ons team versterken?

Meer informatie

Direct solliciteren

Ben jij een juridisch toptalent en zoek je een uitdagende werkkring? Wil je je tanden zetten in gecompliceerde zaken en zichtbaar werken aan je ontwikkeling? Bekijk de openstaande vacatures of doe een open sollicitatie.

Vacatures