Expats

Russell Advocaten, ook als u in het buitenland werkt.

Zoekt u een jurist die u kan helpen bij uw vestiging en verblijf in het buitenland? Russell Advocaten is een internationaal georiënteerd advocatenkantoor met jarenlange ervaring inzake internationaal ondernemingsrecht, detacheren en uitzenden van personeel in het buitenland, tijdelijke verhuur van vastgoed, internationale contracten en familierecht. Wij beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk en kunnen u in de belangrijkste jurisdicties van dienst zijn.

Russell Advocaten is official partner van IN Amsterdam, het expatcenter van de Gemeente Amsterdam.

Wij kunnen u adviseren over onder andere de volgende vragen, maar ook u bijstaan in juridische procedures waarop Nederlands recht van toepassing is.

Bedrijf

 • Wat is nodig om een bedrijf op te richten in het buitenland?
 • Mag ik overal een bedrijf beginnen?

Personeel

 • Heb ik een verblijfsvergunning nodig en een werkvergunning? Zijn er speciale gunstige verblijfsregelingen die voor mij kunnen gelden (kennismigranten, startups)? Hoe kan mijn werkgever mij helpen?
 • Welk recht geldt voor mijn arbeidsovereenkomst als ik buiten Nederland ga werken?
 • Moet ik mij aan de Nederlandse arbeidsregels houden als ik mijn eigen personeel meeneem naar het buitenland?

Vastgoed

 • Kan ik beter een woning kopen of huren?
 • Welke regels gelden er voor tijdelijke verhuur van mijn woning in Nederland?

Huwelijk en echtscheiding

 • Kan ik in Nederland scheiden als ik in het buitenland woon? Welk huwelijksvermogensrecht geldt dan? Zijn er regels voor alimentatie? Kan ik mijn eigen huwelijksvermogensrecht kiezen?
 • Welke regels gelden er voor nalaten en erven in het buitenland?

Algemeen

 • Hoe vind ik een betrouwbare advocaat in het buitenland?

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Onze advocaten voor expats

Maak kennis met ons team van specialisten voor expats

russell-advocaten-kantoor

Ons kantoor

Russell Advocaten richt zich op ondernemers, directeur-grootaandeelhouders (dga’s), bestuurders, commissarissen, vermogende particulieren en expats. Wij staan u graag op alle fronten bij in uw dagelijkse bedrijfsvoering. Wij geven u juridisch advies, bemiddelen tussen verschillende partijen en ondersteunen u bij een gerechtelijke procedure.

Tarieven

Onze uurtarieven zijn marktconform. Kosten die in het kader van de opdracht aan derden verschuldigd zijn (zoals leges, deurwaarderskosten en griffierechten) worden van tevoren met u besproken.

Daarnaast zijn wij bereid om vaste tarieven voor bepaalde diensten af te spreken. Na een persoonlijk gesprek met u kunnen wij bepalen of uw zaak zich daarvoor leent. Het betreft doorgaans zaken die juridisch relatief eenvoudig te doorgronden zijn.

Geen gefinancierde rechtshulp (Raad voor Rechtsbijstand)

Wij nemen geen zaken aan op basis van de door de staat gefinancierde rechtshulp, de “toevoeging”. Of u voor een toevoeging in aanmerking komt kunt u terugvinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.

Procederen

Onze publicaties voor expats

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen voor expats.

 • ICT, privacy en intellectuele eigendom
 • Arbeidsrecht en ontslag

Wat verandert er in 2022 voor ondernemers en werkgevers?

20 december 2021

Zoals ieder jaar begint ook 2022 met een aantal wijzigingen in wet- en regelgeving. In deze blog hebben wij de belangrijkste voor ondernemers en werkgevers op een rijtje gezet.

lees verder
 • Retail
 • Arbeidsrecht en ontslag

17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

17 juni 2021

Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

lees verder
 • Expats
 • Arbeidsrecht en ontslag

The Netherlands: Gateway to Europe

3 mei 2021

The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

lees verder
 • Ambassades
 • Arbeidsrecht en ontslag

Webinar “COVID-19: Reorganization, Job Loss & Stay”

11 februari 2021

We are hosting a special webinar “COVID-19: Reorganization, Job Loss & Stay” in cooperation with IN Amsterdam on 23 March. During the webinar, we will discuss issues that employers and international employees face due to the impact of the coronavirus. Register today!

lees verder
 • Expats
 • Arbeidsrecht en ontslag

16 September 2020: Webinar Covid-19: Back to work or working from home?

16 september 2020

What options do employers have when (international) employees (do not) return to work? This and other Covid-19 related employment issues will be addressed at a webinar co-hosted by Russell Advocaten in cooperation with the Association of Corporate Counsel Europe and Primerus EMEA on Wednesday 16 September, 11.00 – 12.00h CEST.

lees verder
 • Expats
 • Aansprakelijkheid

Q&A coronavirus voor ondernemers

15 september 2020

Volg onze coronablog. Vandaag onder andere: Ik heb geen werk meer voor mijn werknemers, wat houdt de nieuwe regeling in voor compensatie van hun loon? Kan ik huurverlaging krijgen als van de verhuurder de winkel dicht moet? Welke mogelijkheden voor krediet biedt de overheid?

lees verder
 • Expats
 • Arbeidsrecht en ontslag

Nieuwe regels voor EU-werkgevers die detacheren in Nederland

30 juli 2020

Op 30 juli 2020 wijzigt de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU. Aan welke regels moeten buitenlandse bedrijven die personeel detacheren of uitzenden in Nederland voortaan voldoen?

lees verder
 • Expats

Webinar “Corona Back-to-Work” on Tuesday 19 May 2020

19 mei 2020

We are hosting a special webinar on “Corona: Back to Work”.
During the webinar we will discuss key questions that arise when (international) employees return to work.
Register today!

lees verder