Russell Advocaten heeft de beschikking over een sterk team van gespecialiseerde procesrechtadvocaten (corporate litigators). Onze advocaten staan cliënten bij waar geschillen zijn ontstaan of dreigen te ontstaan, zowel nationaal als internationaal. Ook op het gebied van alternatieve geschillenbeslechting zoals arbitrage en mediation is Russell Advocaten zeer ervaren. Het kantoor beschikt over een geregistreerde mediator en kan zo nodig beroep doen op een team van externe mediators.
Wij staan u graag bij in procedures over:
Bent u op zoek naar een goede advocaat in Amsterdam met kennis van procesrecht?
Bel ons vrijblijvend op 020 301 55 55 of stuur ons een e-mail.
Russell Advocaten is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht. Het kantoor beschikt over een geregistreerde mediator.
Legal 500 2020 – Dispute resolution: Commercial: “The ‘experienced and dedicated team‘ at Russell Advocaten B.V. is singled out as the ‘best Dutch firm specialised in art law‘, providing ‘specialist knowledge‘, as well as ‘in-depth advice‘. The practice advises clients, among them art dealers and auction houses, on matters regarding trade and ownership of works of art. Other sector specialisms include fashion, luxury goods, and real estate. Practice head Paul Russell is ‘a best-in-class art lawyer‘ with a wealth of experience in international litigation.”
De strijd om de Krimschatten nadert na negen jaar de ontknoping. Na het advies van de advocaat-generaal is nu de Hoge Raad aan zet om het eindoordeel in Nederland in deze kwestie te geven. Vaak volgt de Hoge Raad het advies van de A-G. Hoe luidt dit advies?
Veilinghuis BVA Auctions was blij met de kans om in opdracht van de Gemeente Den Helder de collectie van de bekende kunstenaar Rob Scholte te verkopen. Aan die blijdschap kwam een eind toen de 8000 werken meer dan een jaar in de opslag bleven staan, omdat de veiling steeds moest worden uitgesteld. Kon het veilinghuis de overeenkomst ontbinden? Of blokkeerde de rechter dat omdat sprake was van gerechtelijke bewaring?
De dubbele relatie van de statutair bestuurder met de vennootschap maakt het ingewikkeld om te bepalen welke rechter een zaak tegen de bestuurder mag behandelen. Nog lastiger wordt het als de bestuurder in het buitenland woont. Hoe wordt dan bepaald welke rechter bevoegd is?