Sectoren

Russell Advocaten biedt juridische diensten aan verschillende sectoren

luxury-mode

Mode en luxury

Russell Advocaten heeft een groot aantal klanten in de wereld van de mode (internationale merken, importeurs, winkelketens) en luxury (A-merkartikelen, food & beverage, vier- en vijfsterrenhotels). Meer kunt u lezen in onze brochure Fashion en retail.

Meer informatie
franchise

Retail

Russell Advocaten beschikt over grote kennis van de retailsector. Tot onze cliënten behoren internationale en nationale ketens op het terrein van mode, (luxe) voedingsmiddelen en speciaalzaken. Russell Advocaten wordt speciaal voor retail aanbevolen door de Legal 500.

Meer informatie
art-law

Kunst en recht

Russell Advocaten heeft een internationale reputatie als een van de belangrijkste specialisten in kunst en recht. Wij adviseren en procederen voor internationale musea, kunsthandelaren en verzamelaars over onder andere kunstkoop, valse kunst, dwaling en restitutie van roofkunst.

Meer informatie
flags-4811985_1920

Ambassades

Voor buitenlandse mogendheden, ambassades, consulaten, diplomaten en expats heeft Russell Advocaten een Embassy Desk. U kunt bij ons terecht voor vragen over de gevolgen van immuniteit en onschendbaarheid in contacten met werknemers, verhuurders en Nederlandse overheden.

Meer informatie
pexels-cytonn-photography-955390

Franchise, distributie en agentuur

Winkelketens, importeurs, agenten en softwareleveranciers laten Russell Advocaten hun overeenkomsten toetsen en de belangen van hun eigen merken of de door hen vertegenwoordigde merken behartigen. Vragen over exclusiviteit, licenties en de beëindiging daarvan beantwoorden wij graag.

Meer informatie
ondernemingsraad-594090_1920

Ondernemingsraad

Als ondernemingsraad speelt u een belangrijke rol in de medezeggenschap bij de besluitvorming die grote gevolgen heeft voor werknemers. Daarbij kunnen ingewikkelde juridische kwesties spelen. Dan is het goed om deskundige ondersteuning in te schakelen. Onze advocaten kunnen u die deskundige ondersteuning geven. Heeft u als ondernemingsraad juridisch advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie
expats-2026451

Expats

Zoekt u een jurist die u kan helpen bij uw vestiging en verblijf in het buitenland? Russell Advocaten is een internationaal georiënteerd advocatenkantoor met jarenlange ervaring inzake internationaal ondernemingsrecht, detacheren en uitzenden van personeel in het buitenland, tijdelijke verhuur van vastgoed, internationale contracten en familierecht.

Meer informatie
ICT-en-IE-coding-1853305_1920

ICT, privacy en intellectuele eigendom

IT en ICT-bedrijven, internationale merken en kunstenaars komen naar Russell Advocaten ter bescherming van hun merk, handelsnaam, softwarelicenties, privacy en auteursrecht.

Meer informatie