Identiteit en werkwijze

Russell Advocaten werkt voor grote en middelgrote bedrijven, Nederlandse en buitenlandse overheden en vermogende particulieren.

Identiteit

Russell Advocaten is een advocatenkantoor dat zich richt op het bedrijfsleven. Onze advocaten verlenen rechtshulp voornamelijk aan directie, aandeelhouders, bestuurders, ondernemingsraden en commissarissen. Via ons internationale netwerk Primerus kunnen wij u bij zaken in het buitenland juridisch van dienst zijn.

Onze juridische dienstverlening is mede mogelijk door de specialisatie van onze medewerkers. Onze advocaten zijn lid van gespecialiseerde verenigingen, zoals de Vereniging voor Handelsrecht, de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o., de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht en de International Bar Association. Zo nodig kunnen wij ook (externe) adviseurs en superspecialisten uit ons netwerk inschakelen.

Werkwijze

Betrokkenheid bij en optimale bereikbaarheid voor de cliënt zijn voor ons van groot belang. Daarom wordt een zaak altijd door twee advocaten behandeld.

Daarnaast hanteren wij het principe “voorkomen is beter dan genezen”. Cliënten kunnen kiezen voor individuele coaching en geregelde informatie door middel van op maat gesneden cursussen, seminars en publicaties. Daarmee attenderen wij onze cliënten vroegtijdig op juridische mogelijkheden en problemen en helpen deze problemen zo mogelijk te voorkomen.

Indien u toch een geschil heeft, trachten wij een gang naar de rechter te vermijden en er met beide partijen uit te komen. Mocht het desondanks toch nodig zijn om te procederen dan staan wij aan uw zijde en begeleiden u van begin tot eind. Als het moet tot aan de Hoge Raad.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

De medewerkers van ons kantoor zijn zeer betrokken bij de samenleving. Met hun kennis, ervaring, en hun niet alleen juridische expertise, zijn zij actief in besturen van diverse goede doelen en vrijwilligersorganisaties. Onze inzet in de besturen van charitatieve fondsen was voor mr. drs. Reinier W.L. Russell aanleiding om het initiatief te nemen voor het opleidingsprogramma voor het Besturen van Filantropische Fondsen aan de Vrije Universiteit. Hiermee verbonden is de Stichting Network Young Philanthropic Professionals.

Geschiedenis

Meer dan 75 jaar een betrouwbare partner voor nationale en internationale bedrijven.

Meer informatie

Identiteit en werkwijze

Betrokkenheid bij en optimale bereikbaarheid voor de cliënt zijn voor ons van groot belang. Daarom wordt een zaak altijd door twee advocaten behandeld.

Meer informatie

Ons team

Russell Advocaten biedt een deskundig en gevarieerd team van gespecialiseerde advocaten en juristen. Onze advocaten zijn expert in hun vak en altijd uw persoonlijke sparring partner. Maak kennis met ons team in Nederland en wereldwijd.

Meer informatie

Ons netwerk

Russell Advocaten beschikt over een internationaal netwerk van notarissen, fiscalisten, accountants, deurwaarders en adviseurs.

Meer informatie