Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. drs. Reinier W.L. Russell
mr. drs. Reinier W.L. Russell
managing partner

Reinier Russell adviseert nationale en internationale bedrijven in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is breed gespecialiseerd in kwesties rond ondernemingen, personeel, vastgoed en overheid. Hij is sinds 1990 advocaat. Tevens is hij gecertificeerd mediator.
 

@: reinier.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Feitenonderzoek door advocaat

Publicatiedatum: 18 september 2017

Laat een feitenonderzoek uitvoeren door een advocaatBij onregelmatigheden binnen uw bedrijf stappen ondernemen? Zorg dan eerst dat alle feiten op tafel komen met behulp van een zorgvuldig feitenonderzoek!

Vermoedt u dat de manager van uw bedrijf bedrijfsgevoelige informatie lekt? Heeft een bestuurder de onderneming onbevoegd vertegenwoordigd en is daardoor schade ontstaan? Schendt een werknemer structureel het personeelsreglement? Dan zult u waarschijnlijk (juridische) stappen willen ondernemen.
 

Ons advies?

Laat voorafgaand aan het nemen van stappen een feitenonderzoek doen!
 

Feitenonderzoek

Of het nu gaat om een schending van het personeelsreglement, arbeidsongeval, onbehoorlijk bestuur, integriteitskwestie, fraude, aansprakelijkheidskwestie of een aandeelhoudersgeschil, het is belangrijk dat de feiten op tafel komen. Alleen dan kunnen verantwoorde beslissingen worden genomen.

Zeker voordat een juridische procedure wordt gestart of voordat maatregelen worden genomen, dient u zo goed mogelijk uw juridische positie te kunnen bepalen. Daarvoor is een grondig en objectief feitenonderzoek door een discrete (extern) deskundige nodig. Het is aan te raden om hiervoor een advocaat in te schakelen.
 

Waarom een advocaat?

  • Advocaten weten welke feiten juridisch van belang zijn.
  • Advocaten hebben ervaring met verschillende onderzoekstechnieken: het horen van getuigen, doornemen van dossiers, verzamelen van stukken.
  • Advocaten kunnen de haalbaarheid en effectiviteit van vervolgacties na het onderzoek beoordelen.
  • Advocaten kunnen samenwerken of u in contact brengen met de nodige andere specialisten.
  • Van advocaten kunt u discretie verwachten, aangezien zij een beroepsmatige geheimhoudingsplicht hebben. Advocaten hebben ervaring met het doen van uitgebreide onderzoeken. Zij dienen immers ook voor het voeren van procedures en het geven van adviezen alle feiten boven tafel te krijgen, grondig door te nemen en op de juiste manier te presenteren.
     

Wat kunnen wij voor u doen?

De advocaten van Russell Advocaten zijn ervaren in het doen van feitenonderzoek en hebben de expertise in huis die nodig is om te bepalen welke feiten in welke situatie van belang zijn. Wij helpen u dan ook graag bij feitenonderzoeken. Neem contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.