Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Priscilla C.X. de Leede
mr. Priscilla C.X. de Leede
advocaat

Priscilla de Leede adviseert nationale en internationale ondernemers en organisaties over geschillen inzake personeel, medezeggenschap en sociale zekerheid. Zij is werkzaam op de sectie arbeidsrecht en ontslagrecht van Russell Advocaten.

 

@: priscilla.deleede@russell.nl
t: 020 - 301 55 55


Slapend dienstverband na twee jaar ziekte verplicht beëindigd

Publicatiedatum: 8 november 2019

Eindelijk duidelijkheid: slapend dienstverband om transitievergoeding te vermijden mag niet  English version

Eerder dit jaar schreven wij dat werkgevers waarschijnlijk zouden worden verplicht om een “slapend” dienstverband met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer te beëindigen. Betaling van de transitievergoeding zou dan niet meer kunnen worden vermeden door de werknemer in dienst te houden. De lagere rechters waren het hierover nog niet eens. De rechtbank Limburg heeft daarom op 10 april 2019 prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad. Vandaag heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan.
 

Slapend dienstverband mag niet

De Hoge Raad volgt het advies dat Advocaat-Generaal de Bock op 18 september 2019 heeft uitgebracht: werkgevers zijn in beginsel verplicht om op verzoek van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer, een slapend dienstverband te beëindigen. Daarbij moet ook de wettelijke transitievergoeding worden betaald.
 

Goed werkgeverschap

De reden voor het volgen van dit advies is de norm van “goed werkgeverschap”. De werkgever krijgt namelijk op grond van de Wet compensatieregeling transitievergoeding de transitievergoeding gecompenseerd. Hiervoor kan vanaf 1 april 2020 een verzoek worden ingediend bij het UWV. De werkgever heeft dus geen belang meer bij het laten voortduren van het dienstverband. Dit betekent dat de werkgever verplicht is om, op verzoek van de arbeidsongeschikte werknemer, het slapend dienstverband te beëindigen tegen betaling van de transitievergoeding. De werkgever mag de arbeidsongeschikte werknemer alleen in dienst te houden als hij daarvoor een gerechtvaardigd belang heeft.  Dat kan het geval zijn als de werknemer nog reële re-integratiemogelijkheden heeft.
 

En hoe zit het met de hoogte van de transitievergoeding?

Per 1 januari 2020 vervalt de regeling waarbij werknemers van 50 jaar en ouder een hogere transitievergoeding krijgen. Indien een werkgever en werknemer een beëindigingsovereenkomst sluiten of een ontbindingsverzoek wordt ingediend vóór 1 januari 2020 dan is het huidige recht echter nog van toepassing. Als werkgever dient u er bovendien rekening mee te houden dat de transitievergoeding over de periode dat het dienstverband “slapend” was, niet onder de compensatieregeling valt.
 

Meer informatie

Heeft u werknemers met een slapend dienstverband en wilt u meer informatie over de hoogte van de transitievergoeding? Of wilt u meer informatie over de uitspraak van de Hoge Raad? Neem dan contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.