Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Overgang van onderneming: Vereisten

Publicatiedatum: 28 oktober 2015

Bent u van plan om te fuseren, een (deel van een) bedrijf over te nemen of uw bedrijf te splitsen? Dan dient u rekening te houden met Europese regelgeving die werknemers beschermt in geval van overgang van onderneming (Richtlijn 2001/23/EG). Russell Advocaten zal u in een reeks nieuwsflitsen inlichten over deze regelgeving en de gevolgen daarvan. Deze keer: de vereisten voor overgang van onderneming.

Download nieuwsflits (PDF)
 

De onderneming moet na de overgang haar identiteit behouden

Indien sprake is van een overgang van onderneming gaan alle rechten en plichten uit de arbeidsovereenkomsten met de vervreemdende onderneming van rechtswege over naar de verkrijgende onderneming, dat wil zeggen zonder dat hiervoor nog iets gedaan moet worden. Het is dus van belang om te weten wat de vereisten zijn voor overgang van onderneming. Er is sprake van overgang van onderneming indien een onderneming bij overgang op grond van een overeenkomst, fusie of splitsing haar identiteit behoudt. Er is een groot aantal (Europese) uitspraken over de vraag wanneer een overgang een overgang van onderneming is. Uit deze uitspraken blijkt dat het niet nodig is dat de vervreemder (de voormalig werkgever) en de verkrijger (de nieuwe werkgever) bedoelden om de onderneming te laten overgaan. Zelfs het bestaan van een directe contractuele relatie tussen de vervreemder en de verkrijger is niet vereist om aan te nemen dat sprake is van overgang van onderneming. Ook de overdracht van een enkele activiteit kan worden aangemerkt als overgang van onderneming, bijvoorbeeld de overdracht van alleen de schoonmaakafdeling van een bedrijf.

Om te bepalen of de onderneming haar identiteit heeft bewaard, moet met verschillende zaken rekening worden gehouden, waaronder:

  • de aard van de overgegane onderneming;
  • of er goederen, gebouwen, etc. zijn overgedragen en de waarde van deze goederen;
  • of de meerderheid van de werknemers is overgegaan;
  • of er klanten zijn overgegaan;
  • de mate waarin de activiteiten voorafgaand aan de overgang overeenkomen met de activiteiten na de overgang;
  • de duur van de staking van de activiteiten, indien daar sprake van is geweest.
     
Meer informatie

Wilt u meer weten over de Europese regelgeving inzake overgang van onderneming en de gevolgen daarvan? Of heeft u andere vragen over arbeidsrecht? Dan kunt u contact opnemen met:
mr. Jan Dop (jan.dop@russell.nl).

Lees ook de andere nieuwsflitsen in deze reeks:

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.