Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Paul W.L. Russell
mr. Paul W.L. Russell
senior partner

Paul Russell is advocaat voor internationale en nationale bedrijven, kunsthandelaren, musea en vermogende particulieren. Hij is gespecialiseerd in corporate governance, contracten en corporate litigation. Hij werkt sinds 1976 als advocaat bij Russell.
 

@: paul.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Hoe kunnen veilinghuizen, galeries en kunsthandels hun netwerk en expertise beschermen?

Publicatiedatum: 4 september 2019

Ook voor vragen over personeel moet u naar de advocaat kunst en rechtDe kunstwereld heeft niet alleen met het recht te maken bij geschillen over de echtheid en herkomst van kunstwerken. De bescherming van het netwerk en de expertise van veilinghuizen, galeries en kunsthandels verdient ook bijzondere aandacht. Goede afspraken met key employees, maar ook met freelancers over geheimhouding, non-concurrentie en relaties, zijn van levensbelang voor uw kunstbedrijf.

Concurrentiebeding, relatiebeding en geheimhoudingsbeding met een boeteclausule zijn de meest gangbare manieren om te voorkomen dat uw sleutelpersoneel met de opgedane kennis en contacten aan de haal gaat. Die bedingen moeten echter zorgvuldig worden geformuleerd anders zijn ze ongeldig of niet van toepassing.
 

Concurrentiebeding

Een concurrentiebeding moet schriftelijk zijn vastgelegd en worden beperkt in duur, locatie en sector. Bij een concurrentiebeding in een tijdelijk contract geldt dat dit alleen geldig is als in het beding staat welk zwaarwegend bedrijfsbelang de reden is voor opname van het beding. Bij arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd is dit niet verplicht. Het is wel verstandig om goed na te denken over welke concurrenten u wenst uit te sluiten. Houd ook rekening met de mogelijkheid dat de werknemer voor zichzelf gaat beginnen.
 

Relatiebeding

Voor een relatiebeding gelden dezelfde eisen als voor een concurrentiebeding qua schriftelijkheid en tijdelijke contracten. Bijzondere aandacht verdient het verbieden van contacten met relaties via social media.
 

Geheimhoudingsbeding

Een geheimhoudingsbeding voor de kunsthandel zal vooral de kennis van de bedrijfsprocessen en de relaties betreffen. De werknemer mag per definitie al geen bedrijfsgeheimen openbaren of de concurrentiepositie van de werkgever schaden. Het is echter verstandig om dit uitdrukkelijk af te spreken en dit ook vast te leggen voor de periode na afloop van de arbeidsovereenkomst.
 

Internationale arbeidsovereenkomsten

De hier beschreven regels gelden alleen voor arbeidscontracten die vallen onder Nederlands recht. Als uw medewerker in het buitenland gaat werken, blijven deze bedingen volgens Nederlands recht van kracht. Indien u iemand aanwerft uit het buitenland kunnen andere regels gelden. In de Verenigde Staten kunnen deze zelfs per staat verschillen. Laat daarom altijd controleren of uw nieuwe werknemer wel voor u mag werken.
 

Freelancers en zzp’ers

In de overeenkomsten van opdracht met freelancers en andere zzp’ers kunt u afspraken opnemen over non-concurrentie, relaties en geheimhouding. De eerste twee worden echter minder strak gehandhaafd worden dan bij werknemers het geval is. Toch is het verstandig dergelijke afspraken wel te maken. Bedenk daarbij wel dat dergelijke afspraken ook een aanwijzing kunnen zijn dat sprake is van een arbeidsovereenkomst in plaats van een overeenkomst van opdracht. Zeker gezien de verplichting voor een zzp’er om meerdere opdrachtgevers te hebben is voorzichtigheid geboden. Vraag daarom hierover advies aan een advocaat arbeidsrecht.
 

Meer informatie

Zoekt u een advocaat arbeidsrecht voor de kunstsector? Wilt u een concurrentiebeding, relatiebeding of geheimhoudingsbeding laten opstellen? Of heeft u andere vragen of kunst en recht? Neem dan contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.