Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Guus van Lieshout
mr. Guus van Lieshout
advocaat

Guus van Lieshout adviseert als advocaat internationale en nationale ondernemers. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt bij ondernemingsrecht, maar hij houdt zich ook bezig met contracten, (bestuurders)aansprakelijkheid en aandeelhoudersgeschillen. Guus werkt op de sectie ondernemingsrecht van Russell Advocaten.

 

@: guus.vanlieshout@russell.nl
t: 020 - 301 55 55


Ruimtelijke ordening: het bestemmingsplan

Publicatiedatum: 4 mei 2016

Ruimtelijke ordening - Het bestemmingsplanMag er op een bepaalde locatie een bedrijfspand worden gevestigd of is die plek slechts bedoeld om te wonen? Hoe hoog mag de bebouwing zijn en worden er nog meer voorwaarden gesteld met betrekking tot de bouw of het gebruik? Dit alles is terug te vinden in het door de gemeenteraad opgestelde bestemmingsplan. In het bestemmingsplan wordt aan grond een bepaalde bestemming toegewezen en worden er regels gesteld omtrent het gebruik van en de bebouwing op die grond.
 

Bestemming

Met bestemming wordt de functie van een perceel in het bestemmingsplan bedoeld. De functie bepaalt wat er mag worden gedaan met de grond. Zo kan een gebouw de functie wonen krijgen, of kan een aantal percelen bestempeld worden als winkel- of horecagebied.
 

Onderdelen bestemmingsplan

Een bestemmingsplan bestaat uit drie verschillende onderdelen, te weten:

  1. Verbeelding: een kaart van het bestemmingsplan. De kaart laat de verschillende bestemmingen zien voor de grond en gebouwen.
  2. Regels: voorschriften met betrekking tot de functie van een bestemming, de bebouwingsmogelijkheden en het gebruik.
  3. Toelichting: uitleg over alle bestemmingen en verantwoording van de door de gemeente gemaakte keuzes.

Wilt u weten of u uw onderneming op een bepaald perceel kunt vestigen en aan welke voorwaarden de bebouwing dient te voldoen? Raadpleeg dan het bestemmingsplan van de gemeente.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan of andere zaken met betrekking tot ruimtelijke ordening, kunt u contact opnemen met Russell Advocaten:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.