Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Punitive damages: well known in the United States but unrecognized in the Netherlands

Publicatiedatum 19 oktober 2020

Russell Advocaten is als enige advocatenkantoor in Nederland lid van Primerus, het netwerk van “the world’s finest law firms”. Onze advocaten hebben de krachten gebundeld met die van Mateer Harbert in de Verenigde Staten voor het schrijven van een reeks rechtsvergelijkende artikelen. In deze artikelen bespreken wij voor u als ondernemer belangrijke (internationale) onderwerpen vanuit een Nederlands en een Amerikaans juridisch perspectief.

In het eerste artikel leggen Priscilla de Leede van Russell Advocaten en Kathleen Hugo van Mateer Harbert uit waarom in Nederland en de Verenigde Staten anders wordt omgegaan met hoge schadevergoeding als straf en welke gevolgen dit heeft voor Nederlandse ondernemers die zaken doen in de Verenigde Staten en voor Amerikaanse bedrijven die actief zijn in Nederland. Dit artikel is ook verschenen in Stare Decisis, het tijdschrift van de Young Lawyers Section van Primerus. Een webversie van deze Engelse tekst vindt u hier.

Download artikel

Meer informatie

Heeft u vragen over schadevergoedingen in Nederland en de Verenigde Staten? Of wilt u een juridisch geschil met een Amerikaanse ondernemer aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op:

  Deel op social media

  • Bestuursrecht en milieu

  Ruimtelijke ordening: Planschade: heeft u recht op schadevergoeding?

  21 juli 2016

  Planschade is de schade die u lijdt wanneer een perceel minder waard wordt of de gebruiksmogelijkheden daarvan worden beperkt door een bestemmingsplan. Wat kunt u in zo’n geval doen?

  lees verder
  • Contracten

  Voorkom schade bij het afbreken van onderhandelingen. Gebruik de Letter of Intent.

  3 september 2014

  Na een jaar met lange besprekingen waarin u veel geïnvesteerd hebt, breekt de tegenpartij de onderhandelingen af. U bent niet alleen de tijd, maar ook het geld kwijt. Bovendien kan de tegenpartij nu met uw goede ideeën aan de haal gaan. Is dit te voorkomen?

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Pas op met vage bewoordingen in franchiseovereenkomsten

  24 juni 2021

  Het is belangrijk om in overeenkomsten duidelijke en ondubbelzinnige taal te gebruiken. Dat blijkt nog maar eens uit een recente uitspraak van de Hoge Raad. Door onduidelijkheden in de franchiseovereenkomsten hebben franchisenemers van Albert Heijn mogelijk miljoenen misgelopen.

  lees verder
  • Mode en luxury
  • Procederen, arbitrage en mediation

  De voordelen van arbitrage

  19 mei 2021

  Procederen hoeft niet altijd bij een rechter. Er zijn ook andere manieren om een juridisch conflict op te lossen. Een belangrijk en vaak aantrekkelijk alternatief is arbitrage. Zeker als u internationaal zaken doet. Wat zijn de voordelen van arbitrage?

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Distribution & Agency in the Netherlands

  25 februari 2021

  Russell Advocaten heeft in de Lexology Guide Distribution & Agency het hoofdstuk over Nederland geschreven. Lexology is de grootste bron voor internationaal juridisch nieuws, analyses en inzichten voor advocatenkantoren en bedrijfsjuristen.

  lees verder
  • Kunst
  • Ondernemingsrecht

  Mr. Paul W.L. Russell in rechtencircuit.nl: “Zoek datgene wat bij je past”

  25 februari 2021

  Mr. Paul W.L. Russell heeft een interview gegeven aan rechtencircuit.nl over zijn ervaringen als advocaat. Waar moet een procesadvocaat op letten? Hoe zorg je als jurist dat je werk interessant en relevant blijft?

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Webinar “COVID-19: Reorganization, Job Loss & Stay”

  11 februari 2021

  We are hosting a special webinar “COVID-19: Reorganization, Job Loss & Stay” in cooperation with IN Amsterdam on 23 March. During the webinar, we will discuss issues that employers and international employees face due to the impact of the coronavirus. Register today!

  lees verder