Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

De kerstborrels komen er weer aan: hoeveel drankjes kun je drinken?

Publicatiedatum 20 december 2018
Op deze prangende vraag geeft onze partner en advocaat arbeidsrecht mr. Jan Dop antwoord in het Algemeen Dagblad van 12 december 2018. Problemen op en na de borrels zijn vaak het gevolg zijn van alcoholgebruik. Kan alcoholmisbruik reden voor ontslag zijn? Mag een werknemer zich ziek melden, terwijl hij alleen maar een kater heeft?

bedrijfsfeestje - social media

Op deze prangende vraag heeft onze partner en arbeidsrechtspecialist mr. Jan Dop in het Algemeen Dagblad van 12 december 2018 antwoord gegeven. In het interview wijst hij er op dat problemen op en na de borrels vaak het gevolg zijn van alcoholgebruik. Ook gaat hij in op de vraag of alcoholmisbruik reden voor ontslag kan zijn en wat er gedaan kan worden tegen een werknemer die zich ziek meldt, terwijl hij alleen maar een kater heeft.

Op onze website vindt u meer informatie over wat u als werkgever kunt doen tegen alcoholgebruik op het werk en hoe u kunt zorgen dat een bedrijfsfeest met alcohol een feest blijft. Ook kunt u contact met mr. Jan Dop opnemen per e-mail (jan.dop@russell.nl) of via het contactformulier.

  Deel op social media

  • Arbeidsrecht en ontslag

  Bedrijfsfeesten en alcohol: risico’s en tips

  20 december 2016

  Het jaar afsluiten of beginnen met een kerstborrel of een nieuwjaarsborrel voor de werknemers is een mooie traditie. Helaas kan dit ook tot vervelende juridische problemen leiden. Hoe voorkomt u dit?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Personeel: mag je een dronken werknemer ontslaan?

  15 juni 2016

  Een werknemer die dronken op het werk komt of die vanwege een alcoholverslaving geregeld niet op het werk verschijnt kan niet zomaar ontslagen worden. In zijn noot voor het juridische tijdschrift JAR legt mr. Jan Dop uit waar de werkgever bij ontslag wegens alcoholgebruik op moet letten.

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Ontslag zieke statutair bestuurder

  17 juni 2021

  Een zieke werknemer mag niet worden ontslagen. Een werknemer die weet dat ontslag dreigt, kan echter niet daaraan ontkomen door zich ziek te melden. Maar wanneer weet de werknemer dat dit het geval is? Die vraag stond centraal bij de rechtszaak over het ontslag van de CFO van de Volksbank.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Let op met de werkgeversverklaring!

  14 juni 2021

  Voor het sluiten van een hypotheek of een huurcontract vragen de bank of de verhuurder vaak om een werkgeversverklaring. Zo’n verklaring kan onbedoelde gevolgen hebben voor de werkgever. Waarop moet u letten?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Wettelijk minimumloon per 1 juli 2021

  2 juni 2021

  De hoogte van het wettelijk minimumloon verandert per 1 juli 2021. Wat zijn de nieuwe bedragen?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder