Paul Russell

senior partner

Paul is een zeer ervaren, creatief en vasthoudend procesadvocaat

paul.russell@russell.nl
+31 20 301 55 55

GS Limburg eisen grensoverschrijdende MER voor mega-windmolens bij Natura 2000-gebied De Meinweg

Publicatiedatum 8 november 2021

De Provincie Limburg zal bij de verschillende autoriteiten in Duitsland opnieuw bezwaar gaan maken tegen de bouw van het windmolenpark Bönnesohl nabij Nationaal Park De Meinweg, een Natura 2000-gebied.

windmolens-limburg

MER nodig voor Duitse windturbines bij Nederlandse grens

Russell Advocaten staat belanghebbenden in Limburg bij die bezwaar hebben tegen de bouw van 4 windturbines van 207 meter hoogte vlak over de Nederlandse grens in Duitsland. De belanghebbenden willen dat het Duitse Kreis Viersen eerst de gebruikelijke grensoverschrijdende MER uitvoert. Zo kan het ook de gevolgen voor Limburg en het Natura 2000-gebied De Meinweg op de kaart krijgen. Daar zijn overigens (internationale) afspraken over!

Provinciale Staten van Limburg heeft nu al twee keer in een motie uitgesproken dat zij achter de acties van de Limburgse belanghebbenden staan en manen Gedeputeerde Staten van Limburg om nogmaals aan te dringen op een grensoverschrijdende MER bij het Kreis Viersen in Duitsland. Dat weigert nog steeds om naar de bezwaren vanuit Limburg te luisteren.

Gedeputeerde Staten van Limburg heeft, nadat de motie is aangenomen, opnieuw een brief aan Viersen hierover geschreven, zo bericht omroep L1. Hierin eist Limburg dat de grensoverschrijdende MER en de inspraak van de Limburgse belanghebbenden alsnog worden uitgevoerd.

Advocaat windturbines

Russell Advocaten heeft grote ervaring met kwesties inzake ruimtelijke ordening en bestemmingsplannen, ook als deze grensoverschrijdend zijn. Heeft u vragen hierover, neem dan contact met ons op via het contactformulier hieronder of mail mr. Paul W.L. Russell (paul.russell@russell.nl):

  Bovenstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.

  Gerelateerde publicaties

  Huur bedrijfsruimte: het verschil tussen 230a- en 290-bedrijfsruimte

  Wanneer is sprake van 230a-bedrijfsruimte en wanneer van 290-bedrijfsruimte? Wat betekenen deze termen eigenlijk? En vooral: welke gevolgen heeft dit verschil voor verhuurders en huurders van deze bedrijfsruimte?

  Lees meer

  Wet goed verhuurderschap

  Met een nieuwe wet die per 1 juli van kracht zou moeten worden wil de regering uitbuiting van huurders door malafide verhuurders en bemiddelaars van woonruimte aanpakken. De Wet goed verhuurderschap is echter ook voor bonafide verhuurders van belang omdat er voor alle verhuurders nieuwe verplichtingen komen. Waar moeten verhuurders voortaan rekening mee houden?

  Lees meer

  Reactie regering op advies commissie-Buma ontoereikend

  Op de valreep heeft de regering nog in 2022 haar reactie gegeven op het eerdere advies van de Commissie Collectie Nederland (Commissie-Buma). Wat zijn de voorstellen? Welke gevolgen hebben deze voor eigenaren, erfgenamen en verzamelaars van kunst?

  Lees meer

  Circulair bouwen: 3 tips om verlies van uw eigendommen te voorkomen

  Omdat duurzame producten als zonnepanelen en herbruikbare vloeren en muren erg duur kunnen zijn, worden deze steeds vaker verhuurd. Hierdoor kunnen ook mensen en bedrijven met een kleinere beurs investeren in duurzaamheid. Verhuurders van deze duurzame producten lopen echter het risico hun eigendommen te verliezen door juridische regels. Hoe kunnen zij dit risico verkleinen?

  Lees meer

  Juridische Top 2022

  Wat was het belangrijkste en meest interessante juridische nieuws van 2022? Bekijk onze top 10 van berichten uit 2022.

  Lees meer

  Vuistregel achterhaald: drie maanden huurachterstand niet altijd voldoende voor ontruiming huurwoning

  Verhuurders moeten voortaan huurachterstanden melden bij de gemeente. Het niet-nakomen van deze verplichting kan voor de rechter reden zijn om het huurcontract niet te ontbinden en de woning niet te laten ontruimen. Zelfs als de huurder meer dan drie maanden geen huur betaald heeft.

  Lees meer