Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Provincie Limburg gaat uitstel eisen van bouw Duitse mega-windmolens bij Nationaal Park De Meinweg

Publicatiedatum 11 oktober 2019
De Provincie Limburg zegt toe de motie-Claassen van vrijdag 4 oktober 2019 uit te voeren en zal bij de verschillende autoriteiten in Duitsland bezwaar gaan maken tegen de bouw van het windmolenpark Bönnesohl nabij Nationaal Park De Meinweg, een Natura 2000-gebied. 

windmolens

De Provincie Limburg zegt toe de motie-Claassen van afgelopen vrijdag 4 oktober 2019 uit te voeren en bij de verschillende autoriteiten in Duitsland bezwaar te gaan maken tegen de bouw van het windmolenpark Bönnesohl nabij Natura 2000-gebied en Nationaal Park De Meinweg. De acties van Russell Advocaten hebben succes!

Gedeputeerde Staten van Limburg gaan daadwerkelijk eisen dat het Duitse Kreis Viersen de bouw van 4 mega-windmolens staakt, net zoals Roermond, Roerdalen en Nationaal Park De Meinweg dat al eerder deden! Eerst moeten de grensoverschrijdende milieueffecten in Nederland in een MER worden onderzocht, met name vanwege de nabijheid van Natura 2000-gebied Nationaal Park De Meinweg. Ook moeten Limburgse burgers de kans krijgen om in Duitsland in hun eigen taal alsnog hun bezwaren kenbaar te maken.

Meer informatie

Russell Advocaten heeft grote ervaring met kwesties inzake ruimtelijke ordening en bestemmingsplannen, ook als deze grensoverschrijdend zijn. Heeft u vragen hierover, neem dan contact met ons op via het contactformulier hieronder of mail mr. Paul W.L. Russell (paul.russell@russell.nl):

  Deel op social media

  • Bestuursrecht en milieu

  Limburg moet uitstel eisen van bouw Duitse windmolens bij Nationaal Park De Meinweg

  10 oktober 2019

  De Provincie Limburg moet uitstel eisen van de bouw van vier Duitse mega-windmolens net over de grens bij Nationaal Park De Meinweg. Waarom? Russell Advocaten treedt op namens belanghebbenden en heeft bij Provinciale Staten succesvol betoogd dat een geplande bouw van windmolens nabij een Natura 2000-gebied moet stoppen.

  lees verder
  • Bestuursrecht en milieu

  Vergunning Duitse windmolens bedreigt Nederlands Nationaal Park De Meinweg

  3 september 2018

  Omroep L1 en dagblad De Limburger hebben mr. Paul W.L. Russell geïnterviewd over een bestemmingsplan met grensoverschrijdende gevolgen, namelijk de vergunning voor de bouw van vier windmolens van 207 meter hoogte vlakbij Nationaal Park De Meinweg.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Let op met de werkgeversverklaring!

  14 juni 2021

  Voor het sluiten van een hypotheek of een huurcontract vragen de bank of de verhuurder vaak om een werkgeversverklaring. Zo’n verklaring kan onbedoelde gevolgen hebben voor de werkgever. Waarop moet u letten?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder
  • Retail
  • Vastgoed en huur

  Huurder en verhuurder moeten pijn van lockdown delen

  30 maart 2021

  Wanneer heeft een huurder recht op huurkorting? Hoe worden de gevolgen van de coronacrisis over verhuurder en huurder verdeeld?

  lees verder
  • Retail
  • Vastgoed en huur

  Wat moet u doen als de huurder failliet gaat?

  25 november 2020

  Het valt nu nog mee met de faillissementen als gevolg van de coronacrisis. Veel winkels houden dankzij de overheidssteun nog het hoofd boven water. De kans is echter groot dat ze na het wegvallen daarvan toch nog zullen omvallen. Zeker als de tweede golf gevolgd wordt door een derde. Waar moet u als verhuurder op letten als de huurder failliet gaat?

  lees verder
  • Vastgoed en huur

  Huur/Verhuur: Gebrek aan het gehuurde: wie is verantwoordelijk?

  26 oktober 2020

  Wat kan een huurder van een pand doen, als zijn huurgenot wordt aangetast door gebreken aan het gehuurde? Moet hij dat zelf oplossen of moet de verhuurder dat doen?

  lees verder