Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Eileen A. Pluijm
mr. Eileen A. Pluijm
advocaat

Eileen Pluijm adviseert en procedeert voor nationale en internationale ondernemers en organisaties over geschillen inzake personeel, medezeggenschap en sociale zekerheid. Zij werkt op de sectie arbeidsrecht en ontslagrecht van Russell Advocaten.

 

@: eileen.pluijm@russell.nl 
  t: 020 - 301 55 55


Deskundigenoordeel UWV

Publicatiedatum: 13 februari 2020

Vraag bij ziekte van werknemers een deskundigenoordeel van het UWV

  English version

Als uw werknemer zich ziekmeldt, beoordeelt een bedrijfsarts of de werknemer nog in staat is om te werken. Als de bedrijfsarts oordeelt dat uw werknemer niet kan werken, kunt u soms toch uw twijfels hebben: is mijn werknemer wel echt ziek en kan hij geen ander werk doen? U kunt dan een deskundigenoordeel daarover vragen aan het UWV.
 

Deskundigenoordeel UWV

Niet alleen als u twijfelt of uw werknemer wel echt ziek is, kan het nuttig zijn om een deskundigenoordeel aan te vragen. Vindt u bijvoorbeeld dat uw werknemer onvoldoende meewerkt aan de eigen re-integratie en bent u van plan een loonstop toe te passen? Dan kunt u voor de zekerheid een oordeel van het UWV vragen over de re-integratie-inspanningen van uw werknemer. Ook kunt u uw eigen re-integratie-inspanningen laten checken. Zo weet u of u op het goede spoor zit. U wilt immers niet geconfronteerd worden met een loonsanctie van het UWV.
 

Wie vraagt het deskundigenoordeel aan?

Zowel de werkgever als de werknemer kan een deskundigenoordeel aanvragen. De kosten van dit oordeel komen voor rekening van de aanvrager.
 

Onderwerpen voor een deskundigenoordeel

Het UWV kan een deskundigenoordeel geven over vijf vragen:

  1. Is uw werknemer arbeidsongeschikt voor het eigen werk?
  2. Is het aangeboden werk passend voor uw zieke werknemer?
  3. Komt uw werknemer de re-integratieverplichtingen na?
  4. Komt u als werkgever uw re-integratieverplichtingen na?
  5. Bij frequent ziekteverzuim: is het aannemelijk dat uw werknemer binnen 26 weken herstelt en is aanpassing van het werk of herplaatsing in een andere passende functie mogelijk? Bij een ontslagaanvraag wegens frequent ziekteverzuim is een deskundigenoordeel vereist.

In de aanvraag moet u aangeven op welke van de bovenstaande vijf vragen u een antwoord wilt. U kunt slechts één vraag kiezen.

Tip: Vraagt u een deskundigenoordeel over uw eigen re-integratieverplichtingen (vraag 4) aan? Doe dit dan tijdig, zodat u het re-integratietraject zo nodig nog kunt bijsturen!

Let op: In sommige situaties zal het UWV geen deskundigenoordeel geven. Zo zal het UWV de geschiktheid van uw werknemer voor het eigen werk (vraag 1) alleen beoordelen als u en uw werknemer hierover van mening verschillen. Ook zal een deskundigenoordeel worden afgewezen als uw werknemer niet meewerkt aan een onderzoek naar de geschiktheid voor het eigen werk.
 

Gevolgen van het deskundigenoordeel

Het deskundigenoordeel wordt gegeven door een onafhankelijke verzekeringsarts of arbeidsdeskundige van het UWV. Dit oordeel is niet bindend. U en uw werknemer zijn dus niet verplicht om het deskundigenoordeel op te volgen. Het UWV zal het deskundigenoordeel overigens wel bij de beoordeling van het re-integratieverslag betrekken! Aan het niet opvolgen van het deskundigenoordeel kunnen dus wel consequenties zitten.

Als u en uw werknemer na het oordeel van het UWV van mening blijven verschillen, dan kunt u naar de rechter stappen. Ook de rechter zal het deskundigenoordeel in zijn uitspraak betrekken. Vaak volgt de rechter het deskundigenoordeel, maar dit is niet altijd het geval.
 

Second opinion

Een deskundigenoordeel moet worden onderscheiden van een second opinion door een andere bedrijfsarts, die alleen door uw werknemer kan worden aangevraagd.
 

Meer informatie

Heeft u een zieke werknemer en zoekt u daarover juridisch advies? Wilt u meer weten over het deskundigenoordeel? Neem dan contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.