Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. drs. Reinier W.L. Russell
mr. drs. Reinier W.L. Russell
managing partner

Reinier Russell adviseert nationale en internationale bedrijven in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is breed gespecialiseerd in kwesties rond ondernemingen, personeel, vastgoed en overheid. Hij is sinds 1990 advocaat. Tevens is hij gecertificeerd mediator.
 

@: reinier.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Contracten: De voordelen van algemene voorwaarden

Publicatiedatum: 11 april 2016

Algemene voorwaarden | Russell Advocaten AmsterdamWanneer een ondernemer diensten of producten verkoopt, stelt hij doorgaans een contract op met hierin de regels die gelden tussen hem en de afnemer. Om niet bij iedere individuele overeenkomst weer te moeten onderhandelen over deze regels, zijn algemene voorwaarden een echte uitkomst.
 

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn schriftelijke bepalingen waarin van alles is geregeld over de overeenkomst die u sluit. In de algemene voorwaarden worden bijvoorbeeld bepalingen opgenomen over de manier waarop het product zal worden geleverd, de voorwaarden voor garantie en de manier waarop klachten en geschillen worden afgehandeld.
 

Wat zijn de voordelen van algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kunnen van toepassing zijn op alle overeenkomsten die u sluit. U hoeft dus niet langer met iedere individuele afnemer afzonderlijk dezelfde afspraken te maken.

Aan algemene voorwaarden zijn, naast tijdsbesparing, nog andere voordelen verbonden. Zo kan met goede algemene voorwaarden aansprakelijkheid worden beperkt of zelfs worden uitgesloten. Daarnaast zorgt u er met algemene voorwaarden voor dat u bepaalt welke regels van toepassing zijn. Zo zult u met een bepaling over de bevoegde rechter in het geval van een geschil niet voor de situatie komen te staan dat u ineens wordt gedagvaard voor een buitenlands gerecht.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over algemene voorwaarden of wilt u dat deze voor u worden opgesteld? Neem dan contact op met Russell Advocaten:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.