Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Personeel: Concurrentiebeding en relatiebeding: schrijf het op!

Publicatiedatum: 22 maart 2017

Schriftelijkheidsvereiste concurrentiebeding en relatiebedingBedingen die een werknemer na het einde van de arbeidsovereenkomst beperken in zijn mogelijkheden om bij een nieuwe werkgever te gaan werken of om een eigen bedrijf te starten, moeten schriftelijk door de werkgever en de meerderjarige werknemer overeengekomen zijn. De reden dat een dergelijk beding schriftelijk overeengekomen moet worden is dat de werknemer de consequenties van dit voor hem bezwarende beding goed moet kunnen overwegen.
 

Concurrentiebedingen én relatiebedingen

Er is discussie geweest over het antwoord op de vraag of het schriftelijkheidsvereiste niet alleen van toepassing is op concurrentiebedingen maar ook op relatiebedingen. Uit een recent arrest van de Hoge Raad blijkt dat het schriftelijkheidsvereiste ook voor relatiebedingen geldt.
 

‘Schriftelijk’

Maar wat houdt ‘schriftelijk’ precies in? Uit de rechtspraak blijkt dat aan dit vereiste wordt voldaan indien:

  • het overeengekomen beding op papier is afgedrukt, óf
  • het overeengekomen beding in een e-mail is opgenomen.

Het beding mag ook worden opgenomen in een ander document (bijvoorbeeld een personeelsreglement) dan het ondertekende document. In dat geval geldt één van de beide volgende vereisten:

  • Het andere document is als bijlage gevoegd bij het ondertekende document én in het ondertekende document wordt verwezen naar het beding.
  • De werknemer verklaart in het ondertekende document uitdrukkelijk dat hij instemt met het beding.

Een algemeen geformuleerde instemming met een bijgevoegd document waarin een concurrentiebeding en/of relatiebeding is opgenomen, voldoet dus niet aan het schriftelijkheidsvereiste.
 

Overeenkomst van opdracht

Voor overeenkomsten van opdracht is niet wettelijk vastgelegd dat concurrentie- en relatiebedingen schriftelijk moeten worden overeengekomen. Uit recente rechtspraak blijkt echter dat de instemming van een zzp’er met zo’n beding niet te snel mag worden aangenomen. Zorg er dus niet alleen bij een werknemer, maar ook bij een opdrachtnemer voor dat u voldoet aan het schriftelijkheidsvereiste.
 

Advies

Wilt u als werkgever er zeker van zijn dat het concurrentie- en/of relatiebeding geldig is overeengekomen? Dan adviseren wij u het beding expliciet in de arbeidsovereenkomst op te nemen. Neemt u het beding op in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Zorg er dan voor dat u voldoet aan de motiveringsplicht. Wordt de overeenkomst (stilzwijgend) verlengd? Kom het beding dan opnieuw schriftelijk overeen.
 

Contact

Wilt u meer informatie over het opnemen van een concurrentie- of relatiebeding? Neem dan contract met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.