Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


30 september 2020: laatste kans voor indienen verzoek compensatie transitievergoeding na twee jaar ziekte

Publicatiedatum: 19 augustus 2020

Vraag tijdig compensatie aan voor ontslagvergoeding na slapend dienstverband

   English version

Heeft u als werkgever een werknemer na twee jaar ziekte een transitievergoeding betaald bij het ontslag? Dan heeft u recht op compensatie. Let op: de compensatie moet binnen zes maanden na betaling van de vergoeding worden aangevraagd. Heeft u vóór 1 april 2020 een transitievergoeding betaald, dan moet u uiterlijk 30 september 2020 de compensatie hebben aangevraagd bij het UWV. Een overzicht van de regels hiervoor vindt u in onze blog 1 april 2020: werkgevers krijgen compensatie voor transitievergoeding bij slapend dienstverband. Hieronder volgen nog enkele aandachtspunten speciaal voor de “oude” gevallen.
 

Wanneer heeft een werkgever recht op compensatie?

De werkgever heeft alleen recht op compensatie als de werknemer recht heeft op een transitievergoeding. Als peildatum voor de hoogte van de vergoeding geldt de datum waarop de werknemer twee jaar ziek was. Het recht op een transitievergoeding bestaat sinds 1 juli 2015. Was de werknemer voor die datum al twee jaar ziek dan heeft de werkgever bij beëindiging geen recht op compensatie.
 

Beëindiging slapend dienstverband

Vanwege de compensatiewet is de werkgever verplicht om op verzoek van de zieke werknemer de arbeidsovereenkomst na twee jaar te beëindigen en de transitievergoeding te betalen. Doet de werkgever dat niet, dan heeft de werknemer recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding is gelijk aan de hoogte van de transitievergoeding die de werkgever zou hebben moeten betalen bij beëindiging op de dag nadat de twee jaar wachttijd bij ziekte is verstreken. Eindigde de wachttijd voor 1 juli 2015 dan heeft de werknemer recht op een schadevergoeding van € 0.
 

Verschil berekening compensatie en schadevergoeding

Per 1 januari 2020 is de berekening van de transitievergoeding gewijzigd. Voor transitievergoedingen die na die datum betaald zijn, geldt dat de compensatie wordt berekend op grond van de nieuwe berekeningswijze. Heeft de werkgever na 1 januari een transitievergoeding betaald op basis van de oude berekeningswijze dan krijgt hij deze dus niet volledig gecompenseerd. Een uitzondering hierop geldt als de beëindigingsprocedure is gestart voor 1 januari 2020.

Dit kan zorgen voor een beperkte compensatie van de schadevergoeding bij beëindiging van slapend dienstverband. Deze wordt namelijk berekend op basis van de transitievergoeding na afloop van twee jaar ziekte. Ligt die datum voor 1 januari 2020 dan geldt de oude berekeningswijze, ook al geldt voor de berekening van de compensatie de nieuwe berekeningswijze. Het kan dan voor de werkgever gunstiger zijn om zelf te beëindigen met transitievergoeding en niet af te wachten tot de werknemer vraagt om beëindiging met schadevergoeding. Wij adviseren u graag over uw opties.
 

Wanneer begint aanvraagtermijn compensatieregeling te lopen?

De aanvraagtermijn begint te lopen op de datum waarop de volledige vergoeding is voldaan. Betaalt u in termijnen dan geldt dus de datum waarop de laatste termijn is betaald. De datum waarop de arbeidsovereenkomst beëindigd had kunnen worden heeft geen invloed op de aanvraagtermijn.
 

Wanneer ontvangt u de compensatie?

UWV heeft bij oude gevallen zes maanden de tijd om een beslissing te nemen. Hieronder valt ook de situatie waarin voor 1 april 2020 opgezegd had kunnen worden, maar pas op 1 april of later een transitievergoeding is betaald. Heeft UWV besloten dat u recht heeft op de compensatie, dan wordt het geld binnen vijf werkdagen op uw rekening gestort.
 

Meer informatie

Heeft u vragen over de compensatierichtlijn of zoekt u advies over het beëindigen van het dienstverband met een langdurig zieke werknemer. Wij zijn u graag van dienst. Neem contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.