Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Paul W.L. Russell
mr. Paul W.L. Russell
senior partner

Paul Russell is advocaat voor internationale en nationale bedrijven, kunsthandelaren, musea en vermogende particulieren. Hij is gespecialiseerd in corporate governance, contracten en corporate litigation. Hij werkt sinds 1976 als advocaat bij Russell.
 

@: paul.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


16 juli 2019: uitspraak in zaak Krimgoud

Publicatiedatum: 15 juli 2019

Naar wie gaan de schatten van de Krim?Morgen, 16 juli 2019, zal het Hof Amsterdam uitspraak doen in het hoger beroep in de zaak van de schatten van de Krim. Deze kwestie heeft een hoge politieke lading. Wat speelt hier?

Tijdens de tentoonstelling “De Krim. Goud en geheimen van de Zwarte Zee” in het Allard Pierson Museum werd de Krim bezet door Rusland. De vraag was toen waar de voorwerpen die waren uitgeleend door musea op de Krim naar toe moesten. Naar Rusland of naar Oekraïne. De rechtbank Amsterdam heeft in eerste instantie geoordeeld dat de voorwerpen naar Oekraïne moeten. De Oekraïense rechter moet vervolgens oordelen wie eigenaar van de voorwerpen is.

Wilt u meer duiding over deze zaak, dan kunt u contact opnemen met mr. Paul W.L. Russell (06 - 53 39 08 83), expert in kunst en recht. Hij is onafhankelijk en niet betrokken bij deze zaak. Over deze kwestie heeft hij al eerder gesproken voor BNR Nieuwsradio.

 

 

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.