Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Transitievergoeding voor bijna gepensioneerde werknemer?

Publicatiedatum: 28 september 2017

De transitievergoeding van oudere werknemers kan hoog oplopen. Maakt het nog uit of deze werknemers bijna de AOW-leeftijd hebben bereikt?
 

Wel of geen transitievergoeding?

Werkgevers kunnen werknemers wegens het bereiken van de AOW-leeftijd ontslaan. Dit is in de meeste arbeidsovereenkomsten vastgelegd in een pensioenontslagbeding. Bij ontslag wegens het bereiken van de AOW-leeftijd hoeft de werkgever geen transitievergoeding te betalen.

Wordt de werknemer echter vóórdat hij de AOW-leeftijd bereikt ontslagen, dan is de werkgever een transitievergoeding verschuldigd wanneer de arbeidsovereenkomst minimaal twee jaar heeft geduurd.

Tot 1 januari 2020 geldt bovendien dat werknemers van 50 jaar of ouder, die minimaal 10 jaar in dienst zijn bij een werkgever met meer dan 25 werknemers, recht hebben op één maandsalaris per dienstjaar over de periode na het bereiken van de 50-jarige leeftijd. De transitievergoeding kan daardoor hoog oplopen.
 

Matiging transitievergoeding?

Vóór inwerkingtreding van de WWZ werd bij de berekening van de ontslagvergoeding de hoogte van de ontslagvergoeding vergeleken met het bedrag aan inkomstenderving tot aan de pensioendatum. Was het bedrag aan inkomstenderving lager? Dan werd de inkomstenderving tot aan de pensioendatum gebruikt voor de berekening van de ontslagvergoeding.

Uit een recente uitspraak van het Hof Den Bosch blijkt dat de inkomstenderving geen rol meer speelt bij de berekening van de transitievergoeding. Ook niet als het bedrag aan transitievergoeding en de inkomstenderving erg uit elkaar liggen: in deze zaak ging het om een transitievergoeding van € 73.514,42 en een inkomstenderving van ongeveer € 6.000,-.
 

Leeftijdsdiscriminatie?

Bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd bedraagt de transitievergoeding van het ene op het andere moment ineens € 0,-. Levert dat geen leeftijdsdiscriminatie op? Dit is een van de vragen die de kantonrechter Utrecht heeft voorgelegd aan de Hoge Raad. Het is te verwachten dat deze vraag eind 2017 of begin 2018 beantwoord zal worden. Wij houden u uiteraard graag op de hoogte.
 

Ons advies

Oudere werknemers met een lang dienstverband die de AOW-leeftijd nog (net) niet bereikt hebben, hebben recht op een hoge transitievergoeding. Overweegt u om een dergelijke werknemer te ontslaan, bijvoorbeeld wegens langdurige arbeidsongeschiktheid? Dan loont het om een paar maanden te wachten met het ontslag en/of de arbeidsovereenkomst slapend te houden totdat de werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. In dat geval is namelijk geen transitievergoeding verschuldigd.

Ons advies is om goed na te denken over de datum van het ontslag. Dit geldt bijvoorbeeld ook in het geval van kortere dienstverbanden. Schakel een advocaat in die u hierover kan adviseren. Let bij (een) pensioenontslag(beding) bovendien op de veranderende AOW-leeftijd.
 

Contact

Wilt u meer weten over de timing van een ontslag of over de transitievergoeding? Of wilt u advies over werknemers die (bijna) de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebben? Neem dan contact met ons op:
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.