17 april 2018: Seminar Nieuwe Privacywetgeving (AVG)

Publicatiedatum 22 maart 2018
Russell Advocaten organiseert op dinsdag 17 april 2018 een seminar waar wij u willen informeren over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

persoonsgegevens - ubo

Wat betekent de AVG voor ondernemers?

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat verandert er door de AVG voor u als ondernemer én werkgever? Wat zijn persoonsgegevens en wanneer is er sprake van de verwerking van persoonsgegevens? Waaraan moet u voldoen en wat zijn de sancties als u zich niet aan de regels houdt?

Sprekers:

mr. drs. Reinier Russell is advocaat en mediator. Hij adviseert en procedeert op het gebied van ondernemingsrecht, vastgoed, arbeidsrecht en is een ervaren boardroom counselor. De laatste 15 jaar is hij tevens managing partner van Russell Advocaten.

mr. Jan Dop is als advocaat-partner verbonden aan Russell Advocaten. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Jan staat ondernemers juridisch bij in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Ook schrijft hij geregeld voor juridische tijdschriften.

Programma

Datum:Dinsdag 17 april 2018
Tijd:12:00 – Registratie, koffie / thee / lunch
12:30 – Seminar
13:30 – Vragen en discussie
13:30 – Sluiting
Locatie:Russell Advocaten
Reimersbeek 2
1082 AG Amsterdam

 

Meer informatie

Wilt u nu al meer weten over het onderwerp van het seminar? Kijk dan op onze website voor informatie over de nieuwe privacywetgeving.
Heeft u vragen stuur een e-mail sturen naar workshop@russell.nl

  Deel op social media

  • Ondernemingsrecht

  Is een managementovereenkomst een arbeidsovereenkomst of een opdrachtovereenkomst?

  26 augustus 2021

  Hebben de nieuwe regels van de Hoge Raad voor het beoordelen van arbeidsovereenkomsten ook gevolgen voor de managementovereenkomst? De rechtspraak is er nog niet uit. Dat blijkt uit uitspraken van het Hof Arnhem-Leeuwarden en de Rechtbank Midden-Nederland over de managementovereenkomst van de CFO van de Volksbank.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Goed bestuur: De raadgevende stem van bestuurders en commissarissen

  28 juni 2021

  Bestuurders en commissarissen hebben een raadgevende stem in de algemene vergadering van aandeelhouders. Vanaf 1 juli 2021 geldt dit ook voor de bestuurders en commissarissen van verenigingen, stichtingen en coöperaties. Wat zijn de gevolgen wanneer er besluiten worden genomen zonder dat zij advies hebben kunnen geven?

  lees verder
  • Ondernemingsraad
  • Ondernemingsrecht

  Wet bestuur en toezicht rechtspersonen: wat verandert er?

  23 juni 2021

  Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen aangenomen. Dit heeft gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen, maar vooral voor non-profitorganisaties. Bent u als bestuurder van een sportvereniging nu eerder aansprakelijk? Moet u aan extra eisen voldoen als u in de raad van toezicht van een school zit?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Moet u uw statuten wijzigen vanwege de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen?

  15 april 2021

  Op 1 juli 2021 treedt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr) in werking. Wat betekent dit voor de statuten van uw vereniging, stichting of coöperatie?

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  250 dagen bedenktijd voor beursvennootschappen

  30 maart 2021

  Besturen van beursgenoteerde vennootschappen krijgen een nieuw middel om de vennootschap te beschermen tegen ongewenst aandeelhoudersactivisme of een dreigende (vijandelijke) overname. Zij krijgen de mogelijkheid tot het inroepen van een bedenktijd van maximaal 250 dagen. Wat houdt deze bedenktijd precies in?

  lees verder
  • Kunst
  • Ondernemingsrecht

  Mr. Paul W.L. Russell in rechtencircuit.nl: “Zoek datgene wat bij je past”

  25 februari 2021

  Mr. Paul W.L. Russell heeft een interview gegeven aan rechtencircuit.nl over zijn ervaringen als advocaat. Waar moet een procesadvocaat op letten? Hoe zorg je als jurist dat je werk interessant en relevant blijft?

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Distribution & Agency in the Netherlands

  25 februari 2021

  Russell Advocaten heeft in de Lexology Guide Distribution & Agency het hoofdstuk over Nederland geschreven. Lexology is de grootste bron voor internationaal juridisch nieuws, analyses en inzichten voor advocatenkantoren en bedrijfsjuristen.

  lees verder