Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Priscilla C.X. de Leede
mr. Priscilla C.X. de Leede
advocaat

Priscilla de Leede adviseert nationale en internationale ondernemers en organisaties over geschillen inzake personeel, medezeggenschap en sociale zekerheid. Zij is werkzaam op de sectie arbeidsrecht en ontslagrecht van Russell Advocaten.

 

@: priscilla.deleede@russell.nl
t: 020 - 301 55 55


Het monitoren van werknemers: heeft de ondernemingsraad instemmingsrecht?

Publicatiedatum: 20 november 2019

Bedrijven kunnen op veel manieren hun personeel controleren. Bijvoorbeeld met toegangspasjes, camerasystemen of de inzet van “mystery guests”. Ook intensievere vormen van digitaal monitoren worden wel gebruikt. Hiervoor is echter de instemming van de ondernemingsraad nodig. Bovendien moet rekening worden gehouden met de privacyrechten van het personeel.

Een extreem voorbeeld van het digitaal monitoren van personeel is het personeelsvolgsysteem dat Vopak om veiligheidsredenen wil invoeren. Het bedrijf slaat vloeibare chemicaliën en brandstoffen op. Vopak wil met elektronische pasjes elke beweging van werknemers en bezoekers volgen. De pasjes registeren onder andere of iemand loopt, ligt of staat en op welke hoogte iemand zich bevindt. Tevens dienen de traceerbare pasjes in de toekomst geluid te registreren. Volgens het bedrijf kunnen zo eerder calamiteiten worden ontdekt.

De centrale ondernemingsraad (COR) maakt zich zorgen om de privacy van het personeel en voert overleg met de directie van Vopak. Wat zijn de rechten van de (centrale) OR?
 

Instemmingsrecht

Een werkgever moet op grond van de Wet op de Ondernemingsraden instemming van de ondernemingsraad vragen voor besluiten over:

  • regelingen betreffende het verwerken en beschermen van de persoonsgegevens van personeel (artikel 27 lid 1 sub k), en
  • regelingen die gericht zijn op of geschikt zijn voor waarneming van of controle op aanwezigheid, gedrag of prestaties van personeel (artikel 27 lid 1 sub l).

Dit betekent dat de OR instemmingsrecht heeft met betrekking tot het vaststellen van een systeem om personeel te monitoren.
 

Privacy van het personeel

Het monitoren van personeel vereist niet alleen de instemming van de ondernemingsraad, maar dient ook te voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het monitoren van personeel wordt namelijk gezien als het verwerken van persoonsgegevens. De AVG bepaalt onder andere dat er altijd een wettelijke grondslag dient te zijn voor de verwerking van persoonsgegevens. Ook moet de werkgever voldoende beveiligingsmaatregelen nemen en de persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk.

Vopak, bijvoorbeeld, stelt zich op het standpunt dat haar personeelsvolgsysteem voldoet aan de AVG, aangezien:

  • Het systeem de veiligheid van haar personeel vergroot (grondslag).
  • Slechts één systeembeheerder kan zien bij welke persoon het pasje hoort (beveiligingsmaatregel).
  • Wanneer een werknemer of bezoeker het terrein verlaat, worden de gegevens gewist. Er wordt slechts een geanonimiseerde back-up bewaard voor het geval een calamiteit moet worden gereconstrueerd (gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk). 

Of het personeelsvolgsysteem van Vopak aan alle overige vereisten van de AVG voldoet, is echter de vraag.
 

Conclusie

Het vaststellen van een systeem om personeel te monitoren is instemmingsplichtig en het personeelsvolgsysteem dient te voldoen aan de vereisten van de AVG. Of dit het geval is, zal per personeelsvolgsysteem moeten worden bekeken.
 

Meer informatie

Heeft u als OR vragen over het mogen monitoren van personeel? Of twijfelt u als werkgever of u voor het vaststellen van een regeling de instemming van uw ondernemingsraad nodig heeft? Neem dan contact op met een van onze specialisten in privacy, arbeidsrecht en medezeggenschap:
 

We process the personal data below with your permission. You can withdraw your permission at any time. For more information please see our Privacy Statement.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.