Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Entering the Dutch European market: Distribution, agency or franchise

Publicatiedatum 17 september 2019

In de derde aflevering van Bradutch Magazine, het tijdschrift van BRADUTCH, de Braziliaans-Nederlandse kamer van koophandel, heeft Russell Advocaten een artikel gepubliceerd over “Entering the Dutch European market: Distribution, agency or franchise”. Naast de regels voor distributie-, agentuur- en franchiseovereenkomsten besteden wij hierin speciale aandacht aan e-commerce, geoblocking en prijsafspraken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het starten van een bedrijf in Nederland? Kijk dan op onze website startingabusinessnl.com of neem contact met ons op:

  Deel op social media

  • Expats
  • Bestuursrecht en milieu

  Dealing with Europe

  24 april 2018

  Wanneer mag ik in Nederland wonen en werken? In onze bijdrage voor de tweede aflevering van Bradutch Magazine, het tijdschrift van BRADUTCH, legt Russell Advocaten uit welke verblijfsvergunningen en werkvergunningen ondernemers kunnen gebruiken bij het starten van een bedrijf in Nederland of een andere lidstaat van de Europese Unie.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Forming a Company in the Netherlands

  20 oktober 2016

  The Netherlands is the gateway to Western Europe, has excellent logistics, a highly skilled, multilingual workforce and favorable tax regulations. How do you set up a company in this perfect business environment for foreign entrepreneurs? Reinier W.L. Russell, Esq., managing partner at Russell Advocaten, explains.

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Franchise: Wet franchise geeft regels voor franchiseovereenkomst

  7 juli 2020

  Op 30 juni 2020 is de Wet franchise aangenomen door de Eerste Kamer. Deze wordt waarschijnlijk op 1 januari 2021 van kracht. Wat verandert er voor franchisegevers en franchisenemers?

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder
  • Mode en luxury
  • Procederen, arbitrage en mediation

  De voordelen van arbitrage

  19 mei 2021

  Procederen hoeft niet altijd bij een rechter. Er zijn ook andere manieren om een juridisch conflict op te lossen. Een belangrijk en vaak aantrekkelijk alternatief is arbitrage. Zeker als u internationaal zaken doet. Wat zijn de voordelen van arbitrage?

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder
  • Retail
  • Vastgoed en huur

  Huurder en verhuurder moeten pijn van lockdown delen

  30 maart 2021

  Wanneer heeft een huurder recht op huurkorting? Hoe worden de gevolgen van de coronacrisis over verhuurder en huurder verdeeld?

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Distribution & Agency in the Netherlands

  25 februari 2021

  Russell Advocaten heeft in de Lexology Guide Distribution & Agency het hoofdstuk over Nederland geschreven. Lexology is de grootste bron voor internationaal juridisch nieuws, analyses en inzichten voor advocatenkantoren en bedrijfsjuristen.

  lees verder