Entering the Dutch European market: Distribution, agency or franchise

Publicatiedatum 17 september 2019

In de derde aflevering van Bradutch Magazine, het tijdschrift van BRADUTCH, de Braziliaans-Nederlandse kamer van koophandel, heeft Russell Advocaten een artikel gepubliceerd over “Entering the Dutch European market: Distribution, agency or franchise”. Naast de regels voor distributie-, agentuur- en franchiseovereenkomsten besteden wij hierin speciale aandacht aan e-commerce, geoblocking en prijsafspraken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het starten van een bedrijf in Nederland? Kijk dan op onze website startingabusinessnl.com of neem contact met ons op:

  Deel op social media

  • Expats
  • Bestuursrecht en milieu

  Dealing with Europe

  24 april 2018

  Wanneer mag ik in Nederland wonen en werken? In onze bijdrage voor de tweede aflevering van Bradutch Magazine, het tijdschrift van BRADUTCH, legt Russell Advocaten uit welke verblijfsvergunningen en werkvergunningen ondernemers kunnen gebruiken bij het starten van een bedrijf in Nederland of een andere lidstaat van de Europese Unie.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Forming a Company in the Netherlands

  20 oktober 2016

  The Netherlands is the gateway to Western Europe, has excellent logistics, a highly skilled, multilingual workforce and favorable tax regulations. How do you set up a company in this perfect business environment for foreign entrepreneurs? Reinier W.L. Russell, Esq., managing partner at Russell Advocaten, explains.

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Franchise: Wet franchise geeft regels voor franchiseovereenkomst

  7 juli 2020

  Op 30 juni 2020 is de Wet franchise aangenomen door de Eerste Kamer. Deze wordt waarschijnlijk op 1 januari 2021 van kracht. Wat verandert er voor franchisegevers en franchisenemers?

  lees verder
  • Retail
  • Vastgoed en huur

  Berekening huurprijsverlaging wegens lockdown

  16 september 2021

  Hoe berekent de rechter een lagere huurprijs vanwege de lockdown? Telt online omzet mee? Maakt het wat uit of sprake is van een grote of kleine huurder of verhuurder?

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Questions and challenges during COVID-19: Dutch employment law, tenancy law and contract law

  13 september 2021

  In this article, we will discuss several questions and challenges in the field of Dutch employment law, tenancy law and contract law during COVID-19.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Is een managementovereenkomst een arbeidsovereenkomst of een opdrachtovereenkomst?

  26 augustus 2021

  Hebben de nieuwe regels van de Hoge Raad voor het beoordelen van arbeidsovereenkomsten ook gevolgen voor de managementovereenkomst? De rechtspraak is er nog niet uit. Dat blijkt uit uitspraken van het Hof Arnhem-Leeuwarden en de Rechtbank Midden-Nederland over de managementovereenkomst van de CFO van de Volksbank.

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Pas op met vage bewoordingen in franchiseovereenkomsten

  24 juni 2021

  Het is belangrijk om in overeenkomsten duidelijke en ondubbelzinnige taal te gebruiken. Dat blijkt nog maar eens uit een recente uitspraak van de Hoge Raad. Door onduidelijkheden in de franchiseovereenkomsten hebben franchisenemers van Albert Heijn mogelijk miljoenen misgelopen.

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder