Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Belastingdienst pakt opdrachtgevers schijnzelfstandige zzp’ers aan

Publicatiedatum: 7 mei 2019

Wanneer is zzp'er geen opdrachtnemer maar werknemer?De handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is uitgesteld tot in ieder geval januari 2020. De wet was te onduidelijk over het verschil tussen werknemer en opdrachtnemer. De Belastingdienst zal tot die tijd geen boetes of naheffingen opleggen aan zzp’ers of opdrachtgevers. De Belastingdienst zal dit wel doen bij bewuste of opzettelijke situaties van schijnzelfstandigheid, blijkt uit een recent rapport.
 

Ons advies

  • Behandel zzp’ers ook echt als zzp’ers en dus niet als werknemers.
  • Houd er rekening mee dat de Belastingdienst bij schijnzelfstandigheid boetes kan opleggen.
  • Laat contracten met zzp’ers beoordelen op het risico van schijnzelfstandigheid.
     

Wanneer legt de Belastingdienst boetes op?

De Belastingdienst legt een boete op als er tussen opdrachtgever en zzp’er feitelijk sprake is van een arbeidsrelatie. Dan worden er ten onrechte geen loonheffingen betaald. De Belastingdienst focust hierbij op schijnzelfstandigheid.

Schijnzelfstandigen zijn ingehuurde zelfstandigen die feitelijk in dienst zijn bij de opdrachtgever. Hoewel zij dus hetzelfde werk doen als werknemers in loondienst, genieten zij geen ontslagbescherming en bouwen geen pensioen op. Doordat de opdrachtgever geen loonheffingen betaalt, wordt de Belastingdienst benadeeld. Ook wordt oneerlijk voordeel behaald tegenover de concurrentie.
 

Wanneer is een zzp’er toch werknemer?

Een gezagsverhouding is kenmerkend voor het bestaan van een  arbeidsrelatie. In de Richtlijn Beoordeling gezagsverhouding uit het Handboek Loonheffingen van de Belastingdienst staan daarom aanwijzingen voor het bestaan hiervan.

Bij de beoordeling of sprake is van een gezagsverhouding kijkt de Belastingdienst in ieder geval naar de volgende 4 aspecten:

1. Leiding en toezicht
Welke invloed heeft de werkgever op de manier waarop de werkende de werkzaamheden uitvoert? Zijn er alleen afspraken gemaakt over het resultaat dat bereikt moet worden of ook over de wijze waarop? Ontbreken concrete afspraken over het begin- en eindpunt en loopt de overeenkomst voor langere tijd door? Zo ja, dan is dat een aanwijzing dat sprake is van een gezagsverhouding.

2. Vergelijkbaarheid met personeel
In hoeverre is de verhouding met de opdrachtgever vergelijkbaar met personen die in dienst zijn bij de opdrachtgever? Worden er bijvoorbeeld functioneringsgesprekken gehouden of moeten verplicht bijscholingscursussen worden gevolgd?

3. Werktijden, materialen, hulpmiddelen en gereedschappen
Mag de werknemer zelf bepalen wanneer deze zijn werkzaamheden verricht en mag hij in zijn eigen auto rijden? Mag hij eigen gereedschap meenemen of moeten materialen van de opdrachtgever worden gebruiken?

4. Wijze waarop een werkende naar buiten treedt
Is de werkende voor anderen herkenbaar als zelfstandige of is hij kenbaar als onderdeel van de organisatie waarvoor hij werkt? Moet hij bijvoorbeeld werkkleding dragen met daarop het bedrijfslogo van de werkgever?

De Belastingdienst kan daarnaast naar meer aspecten kijken. Aanwijzingen voor het ontbreken van een gezagsverhouding zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid zich te laten vervangen of het hebben van een KvK-nummer. Aanwijzingen voor het bestaan van een gezagsverhouding zijn het ontvangen van een vast loon en doorbetaald krijgen bij ziekte en vakantie.
 

Meer informatie?

Heeft u vragen over het inschakelen van zzp’ers? Wilt u meer informatie over de wet DBA? Neem dan contact op met ons:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.