23 november 2016: Seminar Actualiteiten kunst en recht

Publicatiedatum 3 november 2016

Russell Advocaten organiseert op woensdag 23 november 2016 om 9.30 uur een interactieve bijeenkomst voor de kunstsector. Hierin wordt onder meer aandacht besteed aan de juridische gevolgen van online kunstkoop, valse kunst en oorlogskunst en aan wat er het afgelopen jaar zoal is gebeurd en waar u vanaf nu op moet letten.

  Bovenstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.

  Gerelateerde publicaties

  Reactie regering op advies commissie-Buma ontoereikend

  Op de valreep heeft de regering nog in 2022 haar reactie gegeven op het eerdere advies van de Commissie Collectie Nederland (Commissie-Buma). Wat zijn de voorstellen? Welke gevolgen hebben deze voor eigenaren, erfgenamen en verzamelaars van kunst?

  Lees meer

  Juridische Top 2022

  Wat was het belangrijkste en meest interessante juridische nieuws van 2022? Bekijk onze top 10 van berichten uit 2022.

  Lees meer

  Gerechtelijke bewaring en opslagkosten veilinghuis

  Veilinghuis BVA Auctions was blij met de kans om in opdracht van de Gemeente Den Helder de collectie van de bekende kunstenaar Rob Scholte te verkopen. Aan die blijdschap kwam een eind toen de 8000 werken meer dan een jaar in de opslag bleven staan, omdat de veiling steeds moest worden uitgesteld. Kon het veilinghuis de overeenkomst ontbinden? Of blokkeerde de rechter dat omdat sprake was van gerechtelijke bewaring?

  Lees meer

  Algemene voorwaarden: informatieplicht

  De algemene voorwaarden die u gebruikt zijn niet zo maar van toepassing. Daarvoor moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een van daarvan is dat uw contractspartij bekend is met deze voorwaarden. Hoe kunt u voldoen aan deze informatieplicht?

  Lees meer

  Wat zijn de gevolgen van het nieuwe digitaal opkopersregister voor de kunsthandel?

  Moeten vanwege het digitaal opkopersregister kunsthandelaren voortaan meer met administratie dan met hun handel bezig zijn? Welke gegevens moeten zij vastleggen? En wat betekent dit voor de rest van hun administratie?

  Lees meer

  Werkgever moet verplichte scholing werknemers betalen

  Per 1 augustus 2022 gelden er nieuwe regels voor de verplichte scholing van werknemers. Welke maatregelen moeten werkgevers nemen om te voldoen aan de nieuwe regeling?

  Lees meer