Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

21 november 2018: Seminar Actualiteiten kunst en recht

Publicatiedatum 5 november 2018
Russell Advocaten organiseert op woensdag 21 november 2018 om 9.30 uur een interactieve bijeenkomst voor de kunstsector. Hierin wordt onder meer aandacht besteed aan de juridische gevolgen van online kunstkoop, valse kunst en oorlogskunst, de gevolgen van de 5e anti-witwasrichtlijn voor de kunsthandel en aan wat er het afgelopen jaar zoal is gebeurd en waar u vanaf nu op moet letten.

adrianus eversen

Russell Advocaten organiseert op woensdag 21 november 2018 om 10:00 uur een interactieve bijeenkomst voor de kunstsector. Hierin wordt onder meer aandacht besteed aan:

 1. de juridische gevolgen van online kunstkoop, valse kunst en oorlogskunst;
 2. wat er het afgelopen jaar zoal is gebeurd en waar u vanaf nu op moet letten;
 3. Autoriteit Consument en Markt en 5e anti-witwasrichtlijn EU.

Vanaf 12:00 uur opent op enkele minuten afstand PAN Amsterdam haar deuren, wat goed te combineren is met deze cursus.

Programma
Onderwerp:Actualiteiten kunst en recht
Datum:Woensdag 21 november 2018
Sprekers:mr. Paul W.L. Russell
Tijdstip:09:30 uur – registratie, koffie/thee

10:00 uur – presentaties, vragen en discussie

11:00 uur – afsluitend koffie

Adres:Russell Advocaten

Reimersbeek 2

1082 AG Amsterdam

Aanmelden:via aanmeldformulier

Voor deze ochtend kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Na acceptatie van uw aanmelding door ons, ontvangt u een bevestiging. Introducés zijn welkom.

Graag beantwoorden wij uw vragen tijdens de bijeenkomst. Vragen kunt u ook vooraf bij ons indienen via het aanmeldformulier of via een mail aan cursus@russell.nl, deze kunnen dan plenair of in kleiner verband worden toegelicht en besproken.

  Deel op social media

  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder
  • Kunst

  Nieuwe regels restitutiebeleid gelden ook voor oude zaken

  30 maart 2021

  Het Nederlandse restitutiebeleid keert terug naar de oorspronkelijke uitgangspunten en wordt terecht weer ruimhartiger. Ook kunnen oude zaken opnieuw worden voorgelegd. Wat verandert er in het beleid?

  lees verder
  • Kunst

  Voorstellen commissie-Buma onvoldoende voor bescherming Nederlands cultureel erfgoed

  3 maart 2021

  De veiling in New York van een tekening van Rubens door prinses Christina zorgde voor grote verontwaardiging en een discussie over het erfgoedbeleid in Nederland. Die resulteerde in twee adviescommissies, de commissie-Pechtold en de commissie-Buma. De laatste heeft een tussenadvies uitgebracht dat, als het wordt overgenomen, ingrijpende gevolgen kan hebben voor verzamelaars en kunsthandelaren in Nederland.

  lees verder
  • Kunst
  • Ondernemingsrecht

  Mr. Paul W.L. Russell in rechtencircuit.nl: “Zoek datgene wat bij je past”

  25 februari 2021

  Mr. Paul W.L. Russell heeft een interview gegeven aan rechtencircuit.nl over zijn ervaringen als advocaat. Waar moet een procesadvocaat op letten? Hoe zorg je als jurist dat je werk interessant en relevant blijft?

  lees verder
  • Kunst

  Nederlands restitutiebeleid doorgeslagen in bescherming Nederlands kunstbezit

  8 december 2020

  Russell Advocaten heeft in de procedures die zij voerde bij de restitutiecommissie gemerkt dat de commissie steeds meer waarde ging hechten aan het belang van de huidige eigenaar. Dit is in strijd met de Washington Principles. De Commissie evaluatie restitutiebeleid geeft ons hierin gelijk in haar rapport “Streven naar rechtvaardigheid”.

  lees verder
  • Kunst
  • Procederen, arbitrage en mediation

  Nederlandse staat kan restitutie nazi-roofkunst blokkeren door aanwijzing als beschermd cultuurgoed

  4 december 2020

  Ook als de Restitutiecommissie adviseert om roofkunst terug te geven is nog niet zeker dat het kunstwerk ook echt teruggaat naar de rechthebbenden. Het kan namelijk zijn dat het kunstwerk onvervangbaar en onmisbaar voor het Nederlands cultuurbezit is en Nederland niet uit mag.

  lees verder
  • Kunst

  13 november 2020: VKCR-event over bescherming van cultuurgoederen en de Erfgoedwet

  13 november 2020

  Op het online symposium van de Vereniging Kunst Cultuur Recht over de Erfgoedwet en de bescherming van cultuurgoederen gooide mr. Paul W.L. Russell een paar stenen in de vijver. Hoe zinvol zijn beschermingsmaatregelen om cultureel erfgoed in Nederland te houden zonder onderliggende aankoopfondsen direct ter beschikking te stellen? Is de aanwijzingsprocedure wel nodig?

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten leading firm in Legal 500 2020

  16 april 2020

  Russell Advocaten is voor het 16e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder