Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Regras para expatriados na Europa

Publicatiedatum 24 april 2018
Als u een bedrijf wilt starten in Nederland, maar geen burger van de Europese Unie bent heeft u een verblijfsvergunning nodig. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor personeel dat u uit uw eigen land en bedrijf wilt meenemen. Er zijn gecombineerde werk- en verblijfsvergunningen en speciale regelingen voor kennismigranten en ondernemers die een bedrijf willen beginnen. Zij moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Wanneer mag ik in Nederland wonen en werken? In onze bijdrage voor de tweede aflevering van Bradutch Magazine, het tijdschrift van BRADUTCH, de Braziliaanse Kamer van Koophandel in Nederland, legt Russell Advocaten uit welke verblijfsvergunningen en werkvergunningen ondernemers kunnen gebruiken bij het starten van een bedrijf in Nederland of een andere lidstaat van de Europese Unie. Hij behandelt kort regelingen voor werknemers, kennismigranten, expats en zelfstandige ondernemers. Het artikel is niet alleen in het Portugees, maar ook in het Engels verschenen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het starten van een bedrijf in Nederland? Kijk dan op onze website startingabusinessnl.com of neem contact met ons op:

  Deel op social media

  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Webinar “COVID-19: Reorganization, Job Loss & Stay”

  11 februari 2021

  We are hosting a special webinar “COVID-19: Reorganization, Job Loss & Stay” in cooperation with IN Amsterdam on 23 March. During the webinar, we will discuss issues that employers and international employees face due to the impact of the coronavirus. Register today!

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  16 September 2020: Webinar Covid-19: Back to work or working from home?

  16 september 2020

  What options do employers have when (international) employees (do not) return to work? This and other Covid-19 related employment issues will be addressed at a webinar co-hosted by Russell Advocaten in cooperation with the Association of Corporate Counsel Europe and Primerus EMEA on Wednesday 16 September, 11.00 – 12.00h CEST.

  lees verder
  • Expats
  • Aansprakelijkheid

  Q&A coronavirus voor ondernemers

  15 september 2020

  Volg onze coronablog. Vandaag onder andere: Ik heb geen werk meer voor mijn werknemers, wat houdt de nieuwe regeling in voor compensatie van hun loon? Kan ik huurverlaging krijgen als van de verhuurder de winkel dicht moet? Welke mogelijkheden voor krediet biedt de overheid?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Ambtenaar wordt werknemer. Wat verandert er?

  11 september 2020

  Ambtenaren vallen vanaf 1 januari 2020 onder het gewone arbeidsrecht. Op wie is deze wijziging van toepassing en wat betekent dit in de praktijk?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Nieuwe regels voor EU-werkgevers die detacheren in Nederland

  30 juli 2020

  Op 30 juli 2020 wijzigt de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU. Aan welke regels moeten buitenlandse bedrijven die personeel detacheren of uitzenden in Nederland voortaan voldoen?

  lees verder
  • Mode en luxury
  • Arbeidsrecht en ontslag

  In een notendop: de gewijzigde en nieuwe financiële regelingen voor ondernemers vanwege COVID-19

  24 juni 2020

  De Nederlandse overheid heeft enkele financiële coronaregelingen gewijzigd en nieuwe regelingen vastgesteld. Welke regelingen zijn er nu om ondernemers door de crisis heen te helpen? Lees ons overzicht.

  lees verder