Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Personeel: Zieke werknemer op vakantie & ziek tijdens de vakantie: dit moeten werkgevers weten!

Publicatiedatum: 13 oktober 2016

Het is alweer bijna herfstvakantie. Veel werknemers nemen vakantiedagen op om nog even de zon te kunnen opzoeken. Een goed moment om u als werkgever te verdiepen in het onderwerp ziekte tijdens de vakantie. Want wat gebeurt er eigenlijk wanneer uw werknemer ziek wordt tijdens zijn vakantieverlof? Of wanneer een langdurig zieke werknemer op vakantie wil? In dit artikel vertellen wij u wat u moet weten over de zieke werknemer en zijn vakantiedagen.
 

Wettelijk aantal vakantiedagen

Het wettelijk aantal vakantiedagen is gelijk aan vier keer het aantal uren dat de werknemer per week werkt. Een fulltime werknemer heeft dus in ieder geval recht op 20 vakantiedagen. Per arbeidsovereenkomst of cao kan een hoger aantal overeengekomen worden. Deze dagen worden de bovenwettelijke vakantiedagen genoemd.
 

Ziek tijdens vakantieverlof

Wanneer een werknemer zich tijdens zijn vakantie ziek meldt, geniet hij niet langer vakantieverlof, maar ziekteverlof. De dagen waarop de werknemer ziek is hebben te gelden als ziektedagen. Er kunnen dus in beginsel geen vakantiedagen worden afgeschreven. De werknemer dient zich – ook vanuit het buitenland - zo snel mogelijk ziek te melden op de hiervoor gebruikelijke wijze. Als werkgever kunt u uw werknemer verzoeken een doktersverklaring te overleggen.
 

Langdurig zieke werknemer op vakantie

Zieke werknemers bouwen op dezelfde wijze vakantiedagen op als niet-zieke werknemers. Hierin wordt dus geen onderscheid gemaakt. Indien een zieke werknemer op vakantie wil, moet hij hiervoor toestemming vragen aan de werkgever. Als werkgever dient u dit in principe te accepteren, maar u mag hieraan wel de voorwaarde verbinden dat de werknemer instemt met het afschrijven van vakantiedagen, zodat er geen stuwmeer aan vakantiedagen ontstaat. Zorg ervoor dat u deze instemming schriftelijk vastlegt.
 

Ziekteverzuim inhouden op vakantiedagen

Tijdens ziekteverzuim bouwt een werknemer dus gewoon vakantiedagen op. In bepaalde gevallen is het wel mogelijk om (een deel van) de dagen waarop de werknemer afwezig is wegens ziekte in te houden op zijn vakantiedagen.
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zieke werknemers en vakantiedagen? Of heeft u andere juridische vragen met betrekking tot uw personeel? Neem dan contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.