Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Hebben opdrachtnemers recht op het wettelijk minimumloon?

Publicatiedatum: 13 april 2017

minimumloon en overeenkomst van opdrachtVorige week heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) aangenomen. Wat heeft deze wetswijziging voor gevolgen voor overeenkomsten van opdracht?
 

Overeenkomst van opdracht

Bij een overeenkomst van opdracht spreken een opdrachtnemer en een opdrachtgever af dat de opdrachtnemer werkzaamheden zal verrichten voor de opdrachtgever. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een contract met een zzp’er. De  overeenkomst van opdracht moet worden onderscheiden van de arbeidsovereenkomst.
 

Recht op minimumloon

Op dit moment is de WML alleen van toepassing op overeenkomsten van opdracht indien de opdrachtnemer:

  • De werkzaamheden niet verricht in de zelfstandige uitoefening van een beroep of bedrijf;
  • Voor maximaal twee andere opdrachtgevers werkt;
  • Minstens drie maanden voor de opdrachtgever werkzaam is;
  • Minstens vijf uur per week voor de opdrachtgever werkzaam is; en
  • De werkzaamheden voor de opdrachtgever niet bijkomstig zijn.

Deze criteria blijken in de praktijk echter omzeild te kunnen worden. Door de wetswijziging zullen de laatste vier criteria daarom vervallen. Alle opdrachtnemers krijgen dus recht op het wettelijk minimumloon, zolang zij de werkzaamheden niet verrichten in de zelfstandige uitoefening van een beroep of bedrijf. Een opdrachtnemer die handelt uit hoofde van een beroep of bedrijf wordt ook wel zelfstandig ondernemer genoemd.
 

Zelfstandig ondernemer

Of de opdrachtnemer als zelfstandig ondernemer aan te merken is, wordt beoordeeld aan de hand van de omstandigheden van het geval. Onder meer speelt een rol of de opdrachtnemer meerdere opdrachtgevers heeft, of hij aantoonbaar aan acquisitie doet en of hij zich als zelfstandig ondernemer presenteert.

De overheid stelt jaarlijks vast hoeveel het wettelijk minimumloon bedraagt. Als er sprake is van onderbetaling, kan de opdrachtgever hiervoor worden beboet. Ga dus altijd na of de opdrachtnemer handelt als zelfstandig ondernemer.
 

Vanaf wanneer?

Het wettelijk minimumloon zal waarschijnlijk  vanaf oktober 2017 van toepassing zijn op overeenkomsten van opdracht met opdrachtnemers die geen zelfstandig ondernemer zijn.
 

Contact

Wilt u meer weten over de toepasselijkheid van het wettelijk minimumloon? Of wilt u juridisch advies over andere kwesties met betrekking tot overeenkomsten van opdracht? Neem dan contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.