Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Coronavirus in Nederland: heeft u als werkgever hier al aan gedacht?

Publicatiedatum: 11 maart 2020

tips en aandachtspunten voor werkgevers en ondernemers in verband met corona

  English version

Op 11 maart 2020 te 14:00 uur: 503 bevestigde besmettingen met het coronavirus en 5 doden in Nederland. Het virus rukt op. In Noord-Brabant moeten mensen met verkoudheidsverschijnselen al thuis blijven. Sinds eergisteren geldt het advies om geen handen meer te schudden. Waarmee moet u als werkgever rekening houden? Met meer dan u denkt!
 

De goede werkgever en het coronavirus

Moet u als werkgever zakdoekjes uitdelen en ontsmettende gel neerzetten? Zorgen voor extra fruit bij de lunch? U heeft namelijk de plicht zich te gedragen als een goed werkgever. Kunt u hoestende werknemers verplichten om naar huis te gaan? Is het nodig om informatie over beschermingsmaatregelen te verspreiden onder het personeel zodat u voldoet u aan uw wettelijke zorgplicht? Kunt u aansprakelijk zijn als een van uw werknemers het virus heeft en andere collega’s of klanten besmet?
 

Beperk de gevolgen van het coronavirus voor uw bedrijf

En weet u hoe u de gevolgen voor uw bedrijf kunt beperken? Wanneer u bijvoorbeeld recht heeft op werktijdverkorting en waar en hoe u dit moet aanvragen?

Mag u (laten) controleren of een werknemer echt ziek is? Of kunt u een werknemer  verplichten om zich op corona te laten testen? Kunt u werknemers verbieden om voor vakantie naar risicogebieden te reizen? En voor wiens rekening zijn de gevolgen als de werknemer toch gaat en besmet raakt? U bent als werkgever verplicht het loon van een zieke werknemer door te betalen.
 

Heeft u hier al aan gedacht?

Draait u op voor de verblijfskosten als uw werknemer tijdens een zakelijke reis in quarantaine wordt gezet? En hoe zit het als een werknemer moet zorgen voor besmette familieleden? Mag deze een beroep doen op het calamiteitenverlof? Moet u accepteren dat een werknemer weigert te werken uit angst dat hij of zij besmet zal worden door de collega die op skivakantie is geweest in Trentino?
 

Meer informatie

In veel gevallen zal het antwoord afhangen van de situatie van uw bedrijf en uw werknemers. Wij geven u daarom graag antwoord op concrete vragen over het coronavirus en uw bedrijf. Neem contact op met onze arbeidsrechtspecialisten mr. Jan Dop (jan.dop@russell.nl en 020-301 55 55) en mr. Priscilla de Leede (priscilla.deleede@russell.nl en 020-301 55 55):
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.