Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. drs. Reinier W.L. Russell
mr. drs. Reinier W.L. Russell
managing partner

Reinier Russell adviseert nationale en internationale bedrijven in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is breed gespecialiseerd in kwesties rond ondernemingen, personeel, vastgoed en overheid. Hij is sinds 1990 advocaat. Tevens is hij gecertificeerd mediator.
 

@: reinier.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Qua patet orbis. Het Rooms-Hollands recht in Nederlands Brazilië (1630-1654)

Publicatiedatum: 29 oktober 2010


Download artikel (pdf)

Het Noordoosten van Brazilië was in de zeventiende eeuw korte tijd een kolonie van de West-Indische Compagnie. In dit artikel beschrijven mr. Paul Russell en mr. drs. Reinier Russell, honorair consul van Brazilië, de juridische structuur en het geldende recht van de kolonie aan de hand van de belangrijkste octrooien, ordres en instructies. Als advocaten en procureurs besteden zij daarbij bijzondere aandacht aan enkele richtlijnen voor deze professie die als bijlage in dit artikel zijn opgenomen. Hiermee wordt een opvallende lacune in de geschiedschrijving van Nederlands-Brazilië en de Nederlandse rechtsgeschiedenis gevuld.

De oorspronkelijke Engelse versie van dit artikel is in 2010 verschenen in Ius Romanum, Ius Commune, Ius Hodiernum, het liber amicorum ter gelegenheid van het afscheid van onze adviseur prof. mr. E.J.H. Schrage als hoogleraar beginselen privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

okt
Brochures | Lees meer
sep
Brochures | Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.