Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Let op: grote wijzigingen in het WGA-risico voor werkgevers!

Publicatiedatum: 25 augustus 2016

Let op: grote wijzigingen in het WGA-risico voor werkgevers! | Russell Advocaten AmsterdamPer 1 januari 2017 worden er grote wijzigingen doorgevoerd in het WGA-risico voor werkgevers.
 

WGA-vast en WGA-flex worden samengevoegd

Werknemers die na twee jaar ziekte voor ten minste 35% arbeidsongeschikt zijn, maar niet volledig én duurzaam arbeidsongeschikt zijn, hebben recht op een WGA-uitkering (Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten). WGA-uitkeringen worden doorbelast aan de (ex-)werkgever waar de arbeidsongeschikte werknemer werkzaam is of ziek uit dienst is gegaan dan wel het laatst heeft gewerkt. 

Op dit moment hebben werkgevers alleen voor WGA-vast de keuze of zij dit risico publiek willen verzekeren bij UWV of dat zij het eigen risico zelf willen dragen. Dit eigen risico kan vervolgens eventueel bij een private verzekeringsmaatschappij worden ondergebracht. Tot op heden is het niet mogelijk om eigenrisicodrager te zijn voor de WGA-flex.

Per 1 januari 2017 wordt het WGA-risico voor vaste werknemers en het WGA-risico voor tijdelijke werknemers samengevoegd. Het wordt voor werkgevers mogelijk om voor het totale WGA-risico eigenrisicodrager te zijn.
 

Kom snel in actie!

Werkgevers die voor het totale WGA-risico eigenrisicodrager willen worden en deze keuze nog niet aan de Belastingdienst hebben doorgegeven moeten snel in actie komen! De  nieuwe garantie-verklaring voor het WGA-eigenrisicodragerschap moet vóór 1 oktober 2016 bij de Belastingdienst zijn ingediend. Werkgevers die voor die datum geen actieve keuze hebben gemaakt keren per 1 januari 2017 voor het totale WGA-risico automatisch terug naar UWV. Dit geldt ook voor werkgevers die op dit moment al eigenrisicodrager zijn. 

Heeft u vragen over de wijzigingen van het WGA-risico? Of heeft u andere personeelsgerelateerde vragen?  Neem dan contact op met Russell Advocaten. Wij helpen u graag!

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.