Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Herstel van de arbeidsovereenkomst komt steeds vaker voor

Publicatiedatum: 13 februari 2018

Werkgever kan verplicht worden loon door te betalen bij herstel arbeidsovereenkomstDe rechter is niet verplicht om een voorziening toe te kennen wanneer een arbeidsovereenkomst die ontbonden is, uiteindelijk toch wordt hersteld.

Indien een arbeidsovereenkomst ten onrechte beëindigd is, kan de rechter deze herstellen. Voor 2015 was het niet mogelijk om tegen een dergelijke beslissing van de rechtbank in hoger beroep en cassatie te gaan, maar tegenwoordig wel. Hierdoor kan het dienstverband dat bij de rechtbank is hersteld of beëindigd, in hoger beroep of cassatie alsnog worden beëindigd of hersteld.
 

In de praktijk

In een recente zaak ging het om een conflict tussen een werkneemster en haar werkgever. Werkneemster is al bijna 40 jaar in dienst van het bedrijf dat in de zorg actief is. De laatste jaren functioneert werkneemster minder, waardoor uiteindelijk de werkgever aan de kantonrechter verzoekt om het dienstverband te ontbinden. De rechtbank wijst dit verzoek toe.

De werkneemster is het er niet mee eens en gaat in hoger beroep. Vervolgens krijgt de werkgever de opdracht de arbeidsovereenkomst te herstellen, maar niet met terugwerkende kracht. Hoe zit het nu met de periode tussen de beëindiging en het herstel van de arbeidsovereenkomst? Heeft de werkneemster recht op een vergoeding, ook al heeft zij in de tussentijd niet gewerkt? De rechter kan inderdaad voorzieningen toewijzen voor de tijd waarin de arbeidsovereenkomst onderbroken was, bijvoorbeeld doorbetaling van loon, vakantiedagen of het opvullen van een pensioengat. Een dergelijk bedrag kan flink oplopen. Per slot van rekening kunnen hoger beroep en cassatie soms jaren duren.

In dit geval heeft het Hof geen voorziening toegewezen, waarop de werkneemster in cassatie gaat. Volgens haar is de rechter verplicht om een vergoeding toe te kennen als de arbeidsovereenkomst wordt hersteld. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat het Hof de vrijheid had om geen vergoeding toe te kennen. De rechter is verplicht per geval te kijken welke voorziening op zijn plaats is, en heeft daarom volgens de Hoge Raad ook de mogelijkheid om in het geheel geen vergoeding toe te wijzen.

Kortom, de werkneemster moet weer in dienst worden genomen, maar zij krijgt geen vergoeding voor de onderbreking van haar arbeidsovereenkomst en de nadelige gevolgen daarvan voor de opbouw van haar pensioen.
 

Wat betekent dit voor u?

Sinds de invoering van de WWZ zijn er veel gevallen waarin werknemers in hoger beroep gaan tegen een ontslagbeschikking, maar wat kunnen voor u als werkgever de belangrijkste gevolgen zijn?

  • Herstel van het dienstverband kan toegewezen worden. Hierdoor kunt u, zelfs na jaren procederen, verplicht worden de werknemer weer in dienst te nemen, ook al heeft u al iemand anders voor die functie aangenomen
  • Een extra voorziening kan worden toegewezen. Een rechter kan bijvoorbeeld een vergoeding toekennen aan een werknemer wegens verwijtbaar handelen van de werkgever.
     

Ons advies

Wees voorbereid op de gevolgen van een ontslag die pas in een later stadium aan de orde kunnen komen. Ons team van arbeidsrechtspecialisten helpt u graag bij het inventariseren van de mogelijkheden en het beperken van de risico’s. Wilt u meer hierover weten of heeft u andere vragen over personeel en arbeidsrecht? Neem contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.