Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Charity Law in the Netherlands - editie februari 2020

Publicatiedatum 30 maart 2020

Mr. drs. Reinier W.L. Russell heeft een herziene versie gepubliceerd van zijn bijdrage over het wettelijk kader van liefdadigheid in Nederland geschreven voor het praktische handboek Charity Law. A Global Guide from Practical Law, uitgegeven door Thomson Reuters. In dit praktische handboek wordt het recht voor goede doelen in de twintig belangrijkste jurisdicties wereldwijd beschreven. Het boek is een uitstekend hulpmiddel voor goede doelen en hun adviseurs om in meerdere jurisdicties de weg te vinden in het voor hen geldende recht.

Charity Law is geschreven door leidende juristen op dit terrein en biedt een helder overzicht van de belangrijkste onderwerpen voor de charitatieve praktijk in iedere jurisdictie. Aan de orde komen onder meer het wettelijk kader, de belangrijkste rechtsbronnen, de organisatievormen die goede doelen kunnen gebruiken en de vereisten voor het oprichten ervan, de voornaamste autoriteiten, het bestuur en beheer van een charitatieve instelling, de vereisten voor financiële verslaglegging, belasting en de mogelijkheden voor buitenlandse organisaties om activiteiten te ontplooien en fondsen te werven.

Het boek is te raadplegen via de website van Thomson Reuters en wordt geregeld herzien.

  Deel op social media

  • Bestuursrecht en milieu

  Charity Law in the Netherlands

  15 februari 2018

  Mr. drs. Reinier W.L. Russell heeft een bijdrage over het wettelijk kader van liefdadigheid in Nederland geschreven voor het praktische handboek Charity Law. A Global Guide from Practical Law, uitgegeven door Thomson Reuters. In dit handboek wordt het recht voor goede doelen wereldwijd behandeld door de beschrijving van het recht in de twintig belangrijkste jurisdicties.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Goed bestuur: De raadgevende stem van bestuurders en commissarissen

  28 juni 2021

  Bestuurders en commissarissen hebben een raadgevende stem in de algemene vergadering van aandeelhouders. Vanaf 1 juli 2021 geldt dit ook voor de bestuurders en commissarissen van verenigingen, stichtingen en coöperaties. Wat zijn de gevolgen wanneer er besluiten worden genomen zonder dat zij advies hebben kunnen geven?

  lees verder
  • Ondernemingsraad
  • Ondernemingsrecht

  Wet bestuur en toezicht rechtspersonen: wat verandert er?

  23 juni 2021

  Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen aangenomen. Dit heeft gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen, maar vooral voor non-profitorganisaties. Bent u als bestuurder van een sportvereniging nu eerder aansprakelijk? Moet u aan extra eisen voldoen als u in de raad van toezicht van een school zit?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  Moet u uw statuten wijzigen vanwege de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen?

  15 april 2021

  Op 1 juli 2021 treedt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr) in werking. Wat betekent dit voor de statuten van uw vereniging, stichting of coöperatie?

  lees verder
  • Ondernemingsrecht

  250 dagen bedenktijd voor beursvennootschappen

  30 maart 2021

  Besturen van beursgenoteerde vennootschappen krijgen een nieuw middel om de vennootschap te beschermen tegen ongewenst aandeelhoudersactivisme of een dreigende (vijandelijke) overname. Zij krijgen de mogelijkheid tot het inroepen van een bedenktijd van maximaal 250 dagen. Wat houdt deze bedenktijd precies in?

  lees verder
  • Kunst
  • Ondernemingsrecht

  Mr. Paul W.L. Russell in rechtencircuit.nl: “Zoek datgene wat bij je past”

  25 februari 2021

  Mr. Paul W.L. Russell heeft een interview gegeven aan rechtencircuit.nl over zijn ervaringen als advocaat. Waar moet een procesadvocaat op letten? Hoe zorg je als jurist dat je werk interessant en relevant blijft?

  lees verder
  • Franchise, distributie en agentuur
  • Contracten

  Distribution & Agency in the Netherlands

  25 februari 2021

  Russell Advocaten heeft in de Lexology Guide Distribution & Agency het hoofdstuk over Nederland geschreven. Lexology is de grootste bron voor internationaal juridisch nieuws, analyses en inzichten voor advocatenkantoren en bedrijfsjuristen.

  lees verder