Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. drs. Reinier W.L. Russell
mr. drs. Reinier W.L. Russell
managing partner

Reinier Russell adviseert nationale en internationale bedrijven in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is breed gespecialiseerd in kwesties rond ondernemingen, personeel, vastgoed en overheid. Hij is sinds 1990 advocaat. Tevens is hij gecertificeerd mediator.
 

@: reinier.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Charity Law in the Netherlands - editie februari 2020

Publicatiedatum: 30 maart 2020

Mr. drs. Reinier W.L. Russell heeft een herziene versie gepubliceerd van zijn bijdrage over het wettelijk kader van liefdadigheid in Nederland geschreven voor het praktische handboek Charity Law. A Global Guide from Practical Law, uitgegeven door Thomson Reuters. In dit praktische handboek wordt het recht voor goede doelen in de twintig belangrijkste jurisdicties wereldwijd beschreven. Het boek is een uitstekend hulpmiddel voor goede doelen en hun adviseurs om in meerdere jurisdicties de weg te vinden in het voor hen geldende recht.

Charity Law is geschreven door leidende juristen op dit terrein en biedt een helder overzicht van de belangrijkste onderwerpen voor de charitatieve praktijk in iedere jurisdictie. Aan de orde komen onder meer het wettelijk kader, de belangrijkste rechtsbronnen, de organisatievormen die goede doelen kunnen gebruiken en de vereisten voor het oprichten ervan, de voornaamste autoriteiten, het bestuur en beheer van een charitatieve instelling, de vereisten voor financiële verslaglegging, belasting en de mogelijkheden voor buitenlandse organisaties om activiteiten te ontplooien en fondsen te werven.

Het boek is te raadplegen via de website van Thomson Reuters en wordt geregeld herzien.

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.