Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Priscilla C.X. de Leede
mr. Priscilla C.X. de Leede
advocaat

Priscilla de Leede adviseert nationale en internationale ondernemers en organisaties over geschillen inzake personeel, medezeggenschap en sociale zekerheid. Zij is werkzaam op de sectie arbeidsrecht en ontslagrecht van Russell Advocaten.

 

@: priscilla.deleede@russell.nl
t: 020 - 301 55 55


Brexit: de gevolgen voor werkgevers in Nederland

Publicatiedatum: 30 januari 2020

Na de Brexit is er een overgangsperiode voor Britse expats in NederlandDe Brexit gaat door. Per 1 februari 2020 stapt het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Wat betekent Brexit voor Nederlandse werkgevers die Brits personeel hebben of na de Brexit willen aannemen?
 

Overgangsperiode

Na de Brexit zal er tot 31 december 2020 een overgangsperiode zijn. Deze kan nog worden verlengd. Tijdens deze periode wijzigt er niets in het vrije verkeer van personen. Britse onderdanen en hun familie en EU-burgers hebben alleen een geldig paspoort nodig om in de EU respectievelijk het Verenigd Koninkrijk binnen te komen, te verblijven, te wonen en te werken.

Als Britten na de overgangsperiode in een EU-lidstaat willen blijven wonen, moeten zij zich voordat de overgangsperiode afloopt, hebben geregistreerd bij de gemeente waar zij in dat land verblijven. In Nederland zullen zij van de IND een uitnodiging krijgen om een verblijfsvergunning aan te vragen om in Nederland te mogen verblijven na afloop van de overgangsperiode.

Ook Britse grensarbeiders die in Nederland wonen, maar in België of Duitsland werken, kunnen zich in Nederland laten registreren voor het einde van de overgangsperiode. Zij behouden dan hun recht om ook na de overgangsperiode in Nederland te wonen en over de grens te werken.

De IND zal controleren of Britten die al een verblijfsdocument hebben voor duurzaam verblijf als EU-burger, recht hebben op de Nederlandse verblijfsvergunning die die EU-vergunning na de overgangsperiode vervangt. De Britse werknemers hoeven hiervoor geen aanvraag in te dienen, maar worden door de IND uitgenodigd om het nieuwe document op te halen.
 

Na de overgangsperiode

Na de overgangsperiode verliezen Britten die zich niet in een EU-lidstaat hebben geregistreerd hun recht om zich vrij te verplaatsen en te wonen in de EU. Dit geldt ook voor EU-burgers die zich niet voor het einde van de overgangsperiode hebben geregistreerd als inwoner van het Verenigd Koninkrijk.

Na de overgangsperiode zal Groot-Brittannië voor de immigratieregels van de EU gelden als een derde land, net zoals de VS, Australië en Japan. Dit betekent dat kort verblijf binnen het Schengengebied slechts is toegestaan voor 90 van iedere 180 dagen.

Britten die na de overgangsperiode in Nederland willen leven en werken, zullen een verblijfsvergunning moeten aanvragen voor hun verblijfsdoel (werk, familie, studie). Ook zullen zij moeten voldoen aan de voorwaarden van die specifieke vergunning. Na afloop van de overgangsperiode zult u als werkgever dus een tewerkstellingsvergunning moeten aanvragen als u Brits personeel in dienst wilt nemen of een beroep doen op de regeling voor kennismigranten. Indien u in 2021 Brits personeel wilt inhuren, doet u er dus verstandig aan om het verblijf voor 1 januari 2021 te regelen, zodat de huidige regeling op uw personeel van toepassing is.

Britten en hun familieleden die reeds in Nederland verblijven zullen van de IND een uitnodiging ontvangen om een verblijfsvergunning aan te vragen die past bij hun verblijfsdoel.
 

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Als werkgever hoeft u tijdens de overgangsperiode zelf niets te doen. Het is echter wel verstandig om de vinger aan de pols te houden bij uw werknemer. Deze moeten zich bij de gemeentelijke basisadministratie als inwoner registreren, zodat de IND hun huisadres kent. Dit is nodig om een uitnodiging voor het aanvragen van een verblijfsvergunning te kunnen ontvangen. Bovendien hebben zij een DigiD nodig om digitaal met de Nederlandse overheid te corresponderen en Nederlandse bankrekening om de leges voor de verblijfsvergunning te kunnen betalen.

Na de overgangsperiode dient u te zorgen voor een tewerkstellingsvergunning als u Brits personeel wilt aannemen. Deze vergunning is aan strenge voorwaarden gebonden. Een gunstiger regeling is er voor kennismigranten. Indien u in 2021 Brits personeel in dienst wilt nemen is het verstandig om de werkvergunning nog voor het einde van de overgangsperiode te regelen. Dan kunt u nog gebruik maken van het gunstiger overgangsrecht.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gevolgen van de Brexit voor uw werknemers? Of heeft u andere vragen over het aannemen van buitenlands personeel? Neem dan contact met ons op:

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.