Wet werk en zekerheid

Het arbeidsrecht is in 2015 op een groot aantal punten aanzienlijk gewijzigd. De Wet werk en zekerheid (Wwz) beoogt onder meer een versterking van de rechtspositie van de flexwerker, een hervorming van het ontslagrecht en een wijziging van de Werkloosheidswet. Welke gevolgen hebben het nieuwe arbeidsrecht en het nieuwe ontslagrecht voor uw organisatie?

Lees meer

Wet werk en zekerheid

Russell Advocaten houdt u op deze plaats graag op de hoogte van de laatste stand van zaken van de voorgenomen wijzigingen in het arbeidsrecht. Via de onderstaande links treft u een beknopt overzicht aan van de wijzigingen op de specifieke (deel)terreinen.

Meer over de toepassing van de Wet werk en zekerheid kunt u lezen in onze nieuwsflits Het nieuwe arbeidsrecht in de praktijk: Hoe oordeelt de rechter?

De arbeidsrechtspecialisten van Russell Advocaten zijn u graag van dienst bij het aanpassen van het personeels- en arbeidsvoorwaardenbeleid van uw organisatie aan het nieuwe arbeidsrecht.

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.