Specialismen

Russell Advocaten biedt u een totaalpakket aan juridische ondersteuning. Wilt u weten wat wij bieden op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, ontslag en vastgoed? Of bent u geïnteresseerd in onze specialismen kunst en recht en ambassades en consulaten? Onze expertise van sectoren vindt u hier.

Lees meer

Specialisme

Huwelijk en scheiding

Overweegt u een echtscheiding of heeft u een vraag over uw huwelijkssituatie, alimentatie of uw testament?

Bent u op zoek naar een goede advocaat personen- en familierecht in Amsterdam?

Bel ons dan vrijblijvend op 020 301 55 55 of stuur ons een e-mail
 

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik een echtscheiding aanvragen?

Wat houdt scheidingsbemiddeling / mediation in?

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Wat is een ouderschapsplan?

Welke regels gelden er voor de verdeling van de boedel?

Moet ik altijd alimentatie betalen?

Moet ik ook voor het ontbinden van een geregistreerd partnerschap naar de rechter?


Ons kantoor

Russell Advocaten richt zich op ondernemers, zelfstandige beroepsuitoefenaars, vermogende particulieren en expats. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam en wij zijn o.a. gespecialiseerd in complexe (internationale) echtscheidingen.

Onze diensten
Wij kunnen u helpen bij de verdeling van goederen en vermogen, het berekenen van alimentatie en het opstellen van een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Ook adviseren wij over herstructureringen van persoonlijk vermogen voor DGA's en vermogende particulieren waar grote financiële (bedrijfs)belangen op het spel staan.

Wij beschikken over deskundige mediators en scheidingsbemiddelaars, zodat ook scheidingsbemiddeling en scheidingsmediation tot de mogelijkheden behoort. Zo nodig kunnen wij direct fiscalisten en andere professionele adviseurs in het overleg betrekken.

Onze aanpak
Onze familierechtadvocaten kijken samen met u naar uw zaak en bepalen vervolgens de juiste werkwijze. Wij geven u advies, bemiddelen tussen verschillende partijen en ondersteunen u bij een gerechtelijke procedure. Voor procederen in zaken over personen- en familierecht heeft u namelijk altijd een advocaat nodig.
 

Tarieven

Onze uurtarieven zijn marktconform. Kosten die in het kader van de opdracht aan derden verschuldigd zijn (zoals leges, deurwaarderskosten en griffierechten) worden van tevoren met u besproken.

Daarnaast zijn wij bereid om vaste tarieven voor bepaalde diensten af te spreken. Na een persoonlijk gesprek met u kunnen wij bepalen of uw zaak zich daarvoor leent. Het betreft doorgaans zaken die juridisch relatief eenvoudig te doorgronden zijn, zoals een (nieuwe) berekening van de alimentatie of het opstellen van een convenant of ouderschapsplan wanneer partijen het in grote lijnen al eens zijn.

Geen gefinancierde rechtshulp (Raad voor Rechtsbijstand)
Wij nemen geen zaken aan op basis van de door de staat gefinancierde rechtshulp, de "toevoeging". Of u voor een toevoeging in aanmerking komt kunt u terugvinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.
 

Contactmogelijkheden

Wij adviseren in het Nederlands, Engels en Duits.

Het is mogelijk om bij ons op kantoor langs te komen voor een intake gesprek, maar u kunt ons ook mailen, bellen of skypen.
 

Ik werk aan een langdurige relatie als ik ondernemers advies geef. Dat is de beste garantie voor advies op maat.
mr. Jan DopPartner
Ik hoef nooit wakker te liggen van een rechtszaak, dat geeft rust.
M. Peter WiggersCEO | Royal Capi-Lux Holding BV
Ze communiceren net zo makkelijk in het Engels als in het Nederlands.
Hein J.M. NederveenManaging Director Europe | Reynolds & Reynolds BV
Ik weet van tevoren of ik er sterk voor sta.
Wim van AsAlgemeen directeur | Versvishandel Jan van As BV
Het maakt niet uit met welke advocaat ik aan tafel zit, de kwaliteit van Russell Advocaten is altijd goed.
Marc van HilstDGA | Röling Import BV

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.