Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

Webinar “Ontslaan tijdens COVID-19: tips en aandachtspunten”

Publicatiedatum 14 oktober 2020

Veel ondernemers worden hard geraakt door het coronavirus en worstelen met de gevolgen. Werkgevers zoeken naar een oplossing door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden van werknemers aan te passen. Hierbij kan gedacht worden aan een tijdelijk loonoffer of het inleveren van vakantiedagen. Soms is het nemen van deze (tijdelijke) maatregelen niet meer voldoende. Om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen, zult u werknemers moeten ontslaan.

De zoektocht naar een oplossing roept veel vragen op, want hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? Welke rol speelt uw ondernemingsraad hierin? Op woensdag 7 oktober bespraken onze arbeidsrechtadvocaten deze onderwerpen tijdens een praktisch webinar. Hieronder kunt u dit webinar bekijken.

Meer informatie

Heeft u andere vragen over wijziging van arbeidsvoorwaarden of ontslag van werknemers als gevolg van de coronacrisis? Of zoekt u juridische ondersteuning om uw bedrijf gezond te houden? Neem contact met ons op:

  Deel op social media

  • Arbeidsrecht en ontslag

  7 oktober 2020: Webinar “Ontslaan tijdens COVID-19: tips en aandachtspunten”

  7 oktober 2020

  De coronacrisis maakt het moeilijk om werknemers voltijds in dienst te houden. Wat kunt u als werkgever doen? Hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? Op woensdag 7 oktober bespreken onze arbeidsrechtadvocaten deze onderwerpen tijdens een praktisch webinar.

  lees verder
  • Mode en luxury
  • Arbeidsrecht en ontslag

  In een notendop: de gewijzigde en nieuwe financiële regelingen voor ondernemers vanwege COVID-19

  24 juni 2020

  De Nederlandse overheid heeft enkele financiële coronaregelingen gewijzigd en nieuwe regelingen vastgesteld. Welke regelingen zijn er nu om ondernemers door de crisis heen te helpen? Lees ons overzicht.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Coronavirus in Nederland: heeft u als werkgever hier al aan gedacht?

  11 maart 2020

  Ook in Nederland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus gestaag toe. Wat kunnen de gevolgen zijn voor uw bedrijf en uw werknemers? Waar moet u als werkgever rekening mee houden?

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Ontslag zieke statutair bestuurder

  17 juni 2021

  Een zieke werknemer mag niet worden ontslagen. Een werknemer die weet dat ontslag dreigt, kan echter niet daaraan ontkomen door zich ziek te melden. Maar wanneer weet de werknemer dat dit het geval is? Die vraag stond centraal bij de rechtszaak over het ontslag van de CFO van de Volksbank.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Let op met de werkgeversverklaring!

  14 juni 2021

  Voor het sluiten van een hypotheek of een huurcontract vragen de bank of de verhuurder vaak om een werkgeversverklaring. Zo’n verklaring kan onbedoelde gevolgen hebben voor de werkgever. Waarop moet u letten?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Wettelijk minimumloon per 1 juli 2021

  2 juni 2021

  De hoogte van het wettelijk minimumloon verandert per 1 juli 2021. Wat zijn de nieuwe bedragen?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder