Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Ynze Kliphuis
mr. Ynze Kliphuis
advocaat

Ynze Kliphuis staat winkelketens, makelaars, bedrijven en particulieren bij in kwesties over vastgoed en (ver)huur en in geschillen met overheden over bestemmingsplannen, bouwprojecten en vergunningen. Ynze werkt sinds 2007 bij Russell.
 

@: ynze.kliphuis@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Vastgoed: Meer ruimte voor uitbreiding en samenvoegen woningen

Publicatiedatum: 22 december 2014

Het wordt makkelijker om woningen samen te voegen en uitbouwen of aanbouwen te realiseren op het achtererf van woningen. In sommige gevallen zal echter toch een vergunning hiervoor nodig zijn.

Download nieuwsflits (PDF)
 

Bijbouwen op uw achtererf

Per 1 november 2014 is het voor bedrijven en particulieren eenvoudiger om aan- of bij te bouwen op hun achtererf. Aan- of uitbouwen en bijgebouwen met een beperkte omvang kunnen voortaan op het achtererf worden gebouwd zonder dat een omgevingsvergunning is vereist. Daar komt bij dat door een begripswijziging het achtererf ook nog eens wordt vergroot, met name voor hoekpanden.
 

Verruimde mogelijkheden samenvoeging van woonruimte

Als gevolg van de nieuwe Huisvestingswet 2014 is per 1 januari 2015 geen samenvoegingsvergunning meer vereist, als twee woonruimten worden samengevoegd tot één woning of een woning met kantoor/praktijkruimte aan huis. Ook is geen (financiële) compensatie meer verschuldigd. Houdt er echter wel rekening mee dat een omgevingsvergunning vereist kan zijn voor de doorbraak tussen beide woningen en dat voldaan moet worden aan de eisen van brandveiligheid.
 

Actie
  • Laat vooraf toetsen of u vergunningvrij uw bedrijfspand of woning kunt uitbreiden.
  • Laat vooraf toetsen of u vergunningvrij een doorbraak mag maken tussen twee woonruimtes om ze zo samen te voegen tot één woning.
     
Meer informatie

De vastgoedspecialisten van Russell Advocaten adviseren al vele jaren eigenaren en projectontwikkelaars over uitbreidingen en verbouwingen van hun vastgoed. Wilt u meer weten over omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen? Dan kunt u contact opnemen met:
mr. Ynze Kliphuis (ynze.kliphuis@russell.nl).

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.