Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. drs. Reinier W.L. Russell
mr. drs. Reinier W.L. Russell
managing partner

Reinier Russell adviseert nationale en internationale bedrijven in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is breed gespecialiseerd in kwesties rond ondernemingen, personeel, vastgoed en overheid. Hij is sinds 1990 advocaat. Tevens is hij gecertificeerd mediator.
 

@: reinier.russell@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Seminars Nieuwe Privacywetgeving (AVG)

Publicatiedatum: 25 april 2018

Op 16 en 17 april 2018 organiseerde Russell Advocaten seminars voor ondernemers en ambassades over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 in werking zal treden. Deze Europese privacywet beoogt de privacy van personen te beschermen bij het  verwerken van persoonsgegevens. Personen moeten onder de AVG meer en transparanter geïnformeerd worden over het doel, de reden en de termijn van het gebruik van hun persoonsgegevens. Personen krijgen ook meer controle over hun gegevens onder de AVG. Mr. drs. Reinier Russell en mr. Jan Dop behandelden de nieuwe regelgeving en gingen in op de vele praktische vragen van de aanwezigen.

Tijdens het seminar werd stilgestaan bij wat de AVG voor u als werkgever én als ondernemer betekent. Hierbij kwam aan bod wat persoonsgegevens zijn, wanneer sprake is van verwerking van persoonsgegevens en wanneer de AVG van toepassing is. In het bijzonder werd aandacht besteed aan de hoofdregels van persoonsgegevensverwerking onder de AVG, de rechten van betrokkenen en de handhaving/sancties van de AVG. Hiermee werden de aanwezigen voorbereid op de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei aanstaande en geïnformeerd over de te nemen maatregelen, zodat ook hun onderneming op tijd helemaal ‘AVG-proof’ is.

Ook uw organisatie dient AVG-proof te zijn en bijvoorbeeld een link naar een adequate privacyverklaring op de website te plaatsen. Hebt u vragen over de implementatie van de AVG in uw onderneming? Neem contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.