Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Eileen A. Pluijm
mr. Eileen A. Pluijm
advocaat

Eileen Pluijm adviseert en procedeert voor nationale en internationale ondernemers en organisaties over geschillen inzake personeel, medezeggenschap en sociale zekerheid. Zij werkt op de sectie arbeidsrecht en ontslagrecht van Russell Advocaten.

 

@: eileen.pluijm@russell.nl 
  t: 020 - 301 55 55


Second opinion voor zieke werknemer

Publicatiedatum: 24 augustus 2020

Een zieke werknemer heeft recht op een second opinion van een andere bedrijfsarts op kosten van de werkgever

   English version

Wat als uw zieke werknemer het niet eens is met het advies van uw bedrijfsarts? Deze werknemer kan dan een second opinion aanvragen. Als werkgever bent u verplicht zo’n second opinion mogelijk te maken voor uw zieke werknemer.
 

Onderwerpen second opinion

Uw werknemer kan een second opinion aanvragen bij twijfel aan de juistheid van het door uw bedrijfsarts gegeven advies. Een second opinion kan worden gevraagd naar aanleiding van adviezen van de bedrijfsarts in het kader van:

  • De ziekteverzuimbegeleiding: onder andere als uw werknemer het niet eens is met het oordeel van de bedrijfsarts over de arbeids(on)geschiktheid om werkzaamheden te verrichten of met het advies over welke werkzaamheden hij nog kan verrichten.
  • Een arbeidsgezondheidskundig onderzoek: als uw werknemer het advies over een uitgevoerd arbeidsgezondheidskundig onderzoek betwijfelt.
  • De consultatie over gezondheidskundige vraagstukken in verband met arbeid: bijvoorbeeld als uw werknemer zijn twijfels heeft bij het advies als er een vermoeden is van een beroepsziekte.
     

Aanvraag en uitvoering van een second opinion

Alleen uw werknemer kan een second opinion vragen. Als werkgever kunt u dit niet. U kunt wel een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. De second opinion is voor uw werknemer in principe kosteloos: de kosten hiervoor komen voor uw rekening.

Een second opinion vraagt uw werknemer bij uw eigen bedrijfsarts aan. Deze aanvraag kan niet worden geweigerd, tenzij zwaarwegende argumenten zich hiertegen verzetten. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als uw werknemer herhaaldelijk een second opinion over dezelfde vraag verzoekt of als de werknemer met de second opinion bewust het re-integratietraject probeert te vertragen.

Na ontvangst van een aanvraag, schakelt de eigen bedrijfsarts een andere bedrijfsarts in voor de second opinion. Deze andere bedrijfsarts moet werkzaam zijn bij een andere arbodienst.
 

Second opinion van andere bedrijfsarts

De bedrijfsarts die de second opinion heeft uitgevoerd, deelt zijn advies alleen met de eigen bedrijfsarts als uw werknemer hiervoor toestemming heeft gegeven. Na ontvangst van de second opinion beslist uw eigen bedrijfsarts zelf of hij zijn eerdere advies bijstelt of niet.

Kunt u zich niet vinden in het (bijgestelde) advies van uw eigen bedrijfsarts? Of kan uw werknemer zich nog steeds niet vinden in dit advies? Dan kunnen zowel u als uw werknemer een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV.
 

Verplichtingen werkgever

Als werkgever bent u verplicht om uw zieke werknemers de mogelijkheid tot een second opinion te bieden. U regelt dit in het basiscontract met uw bedrijfsarts. In dit basiscontract regelt u ook wie de second opinion kan uitvoeren: in dit contract worden één or meer bedrijfsartsen aangewezen. Uw werknemer kan dan daaruit kiezen.

 

Ondernemingsraad

Heeft u een ondernemingsraad (OR)? Let dan op: de OR heeft instemmingsrecht over regelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden, ziekteverzuim en re-integratiebeleid. De OR moet daarom instemmen met het basiscontract.
 

Meer informatie

Heeft u een zieke werknemer en zoekt u daarover juridisch advies? Wilt u meer weten over de second opinion? Neem dan contact met ons op:
 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.