Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Priscilla C.X. de Leede
mr. Priscilla C.X. de Leede
advocaat

Priscilla de Leede adviseert nationale en internationale ondernemers en organisaties over geschillen inzake personeel, medezeggenschap en sociale zekerheid. Zij is werkzaam op de sectie arbeidsrecht en ontslagrecht van Russell Advocaten.

 

@: priscilla.deleede@russell.nl
t: 020 - 301 55 55


Punitive damages: well known in the United States but unrecognized in the Netherlands

Publicatiedatum: 19 oktober 2020

Russell Advocaten is als enige advocatenkantoor in Nederland lid van Primerus, het netwerk van "the world’s finest law firms". Onze advocaten hebben de krachten gebundeld met die van Mateer Harbert in de Verenigde Staten voor het schrijven van een reeks rechtsvergelijkende artikelen. In deze artikelen bespreken wij voor u als ondernemer belangrijke (internationale) onderwerpen vanuit een Nederlands en een Amerikaans juridisch perspectief. In het eerste artikel leggen Priscilla de Leede van Russell Advocaten en Kathleen Hugo van Mateer Harbert uit waarom in Nederland en de Verenigde Staten anders wordt omgegaan met hoge schadevergoeding als straf en welke gevolgen dit heeft voor Nederlandse ondernemers die zaken doen in de Verenigde Staten en voor Amerikaanse bedrijven die actief zijn in Nederland. Dit artikel is ook verschenen in Stare Decisis, het tijdschrift van de Young Lawyers Section van Primerus. Een webversie van deze Engelse tekst vindt u hier.
 

Meer informatie

Heeft u vragen over schadevergoedingen in Nederland en de Verenigde Staten? Of wilt u een juridisch geschil met een Amerikaanse ondernemer aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op:

Kathleen M. Hugo, Esq., J.D.
Lawyer at Mateer Harbert

Kathleen M. Hugo advises clients in a wide variety of practice areas, including business, real estate, and general litigation matters.

@: khugo@mateerharbert.com
t: +1 407 425 9044
www.mateerharbert.com

mr. Priscilla C.X. de Leede
Advocaat bij Russell Advocaten B.V.

Priscilla de Leede adviseert nationale en internationale ondernemers en organisaties bij geschillen betreffende personeel, medezeggenschap, contracten en aansprakelijkheid.

@: priscilla.deleede@russell.nl
t: +31 20 301 55 55
www.russell.law


 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.