Nieuws, Blog en Publicaties

De advocaten van Russell Advocaten schrijven geregeld over actuele juridische ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze blogs, nieuwsbrieven, boeken en artikelen.

Lees meer

Uw advocaat

mr. Jan Dop
mr. Jan Dop
advocaat partner

Jan Dop staat nationale en internationale bedrijven bij in alle facetten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij werkt sinds 1995 als advocaat bij Russell, sinds 2011 als partner.
 

@: jan.dop@russell.nl
t: +31 20 301 55 55


Personeel: Heeft u al een meldregeling voor klokkenluiders? Dit is verplicht vanaf 1 juli!

Publicatiedatum: 28 juni 2016

In mei van dit jaar vertelden wij u al over de nieuwe wet op basis waarvan ondernemingen met minstens 50 werknemers verplicht zijn een klokkenluidersregeling te hebben. Aanstaande vrijdag, 1 juli 2016, zal deze wet in werking treden. Voldoet uw onderneming al aan de normen die de Wet Huis voor klokkenluiders hieraan stelt? Wat moet u hiervoor precies doen?

U dient een klokkenluidersregeling te hebben ingevoerd - en een schriftelijk of elektronisch exemplaar hiervan te hebben verstrekt aan uw werknemers - waarin in ieder geval het volgende is geregeld:

  • Voor wie de regeling is bedoeld;
  • Wat er kan worden gemeld;
  • Bij wie dit kan worden gemeld;
  • Hoe de procedure verloopt; en
  • Dat de klokkenluider wordt beschermd.

Op het niet hebben van een klokkenluidersregeling staat geen boete of andere sanctie. Wanneer uw bedrijf echter geen interne regeling heeft, zal de klokkenluider zich elders moeten melden met als risico dat uw bedrijf negatief in het nieuws komt.

Heeft u vragen over de klokkenluidersregeling of vraagt u zich af aan welke verplichtingen u als werkgever nog meer moet voldoen? Wij helpen u graag! Neem contact op met Russell Advocaten:

 

Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.
 

Velden met een * zijn verplicht

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.