Heeft u het Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer” gemist? Bekijk hier de opname!

7 oktober 2020: Webinar “Ontslaan tijdens COVID-19: tips en aandachtspunten”

Publicatiedatum 7 oktober 2020
De coronacrisis maakt het moeilijk om werknemers voltijds in dienst te houden. Wat kunt u als werkgever doen? Hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? Op woensdag 7 oktober bespreken onze arbeidsrechtadvocaten deze onderwerpen tijdens een praktisch webinar.

webinar-ontslag-weblijst.f56122.jpg

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit webinar. U kunt wel de opname ervan bekijken.

Veel ondernemers worden hard geraakt door het coronavirus en worstelen met de gevolgen. Daarom zoeken werkgevers naar een oplossing door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden van werknemers aan te passen. Hierbij kan gedacht worden aan een tijdelijk loonoffer of het inleveren van vakantiedagen. Soms is het nemen van deze (tijdelijke) maatregelen niet meer voldoende. Om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen, zult u werknemers moeten ontslaan.

De zoektocht naar een oplossing roept veel vragen op, want hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? Welke rol speelt uw ondernemingsraad hierin? Op woensdag 7 oktober bespreken onze arbeidsrechtadvocaten deze onderwerpen tijdens een praktisch webinar.

Programma

Datum:Woensdag 7 oktober 2020
Tijd:11:00 – 11:30 uur
Locatie:Microsoft Teams Live Meeting – na registratie ontvangt u een link
Sprekers:Priscilla C.X. de Leede en Eileen A. Pluijm

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit webinar. U kunt wel de opname ervan bekijken.

  Deel op social media

  • Arbeidsrecht en ontslag

  Webinar “Ontslaan tijdens COVID-19: tips en aandachtspunten”

  14 oktober 2020

  De coronacrisis maakt het moeilijk om werknemers voltijds in dienst te houden. Wat kunt u als werkgever doen? Hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? U krijgt antwoord in de opname van ons webinar hierover.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Coronavirus in Nederland: heeft u als werkgever hier al aan gedacht?

  11 maart 2020

  Ook in Nederland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus gestaag toe. Wat kunnen de gevolgen zijn voor uw bedrijf en uw werknemers? Waar moet u als werkgever rekening mee houden?

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  17 juni 2021: Webinar “Do’s en don’ts bij de zieke werknemer”

  17 juni 2021

  Heeft u het webinar gemist? Bekijk dan de opname hiervan! Als uw werknemer zich ziek meldt, roept dit tal van lastige vragen op. Wat zijn uw re-integratieverplichtingen tijdens de ziekteperiode? Wat mag u – met het oog op privacywetgeving – wel en niet noteren over uw zieke werknemer? Tijdens het webinar op 17 juni 2021 gaven wij een praktische toelichting op deze en andere vragen.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Ontslag zieke statutair bestuurder

  17 juni 2021

  Een zieke werknemer mag niet worden ontslagen. Een werknemer die weet dat ontslag dreigt, kan echter niet daaraan ontkomen door zich ziek te melden. Maar wanneer weet de werknemer dat dit het geval is? Die vraag stond centraal bij de rechtszaak over het ontslag van de CFO van de Volksbank.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Let op met de werkgeversverklaring!

  14 juni 2021

  Voor het sluiten van een hypotheek of een huurcontract vragen de bank of de verhuurder vaak om een werkgeversverklaring. Zo’n verklaring kan onbedoelde gevolgen hebben voor de werkgever. Waarop moet u letten?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Wettelijk minimumloon per 1 juli 2021

  2 juni 2021

  De hoogte van het wettelijk minimumloon verandert per 1 juli 2021. Wat zijn de nieuwe bedragen?

  lees verder
  • Expats
  • Arbeidsrecht en ontslag

  The Netherlands: Gateway to Europe

  3 mei 2021

  The Netherlands likes to present itself as “the gateway to Europe.” And not without reason: excellent travel connections (Schiphol Amsterdam Airport and Rotterdam Seaport) and a highly educated population speaking several languages.

  lees verder
  • Ambassades
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Russell Advocaten aanbevolen door The Legal 500 2021

  20 april 2021

  Russell Advocaten is voor het 17e jaar op rij opgenomen in The Legal 500. We zijn blij met deze erkenning voor de kwaliteit van onze juridische dienstverlening door experts en cliënten. Lees wat zij over ons schrijven:

  lees verder