7 oktober 2020: Webinar “Ontslaan tijdens COVID-19: tips en aandachtspunten”

Publicatiedatum 7 oktober 2020
De coronacrisis maakt het moeilijk om werknemers voltijds in dienst te houden. Wat kunt u als werkgever doen? Hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? Op woensdag 7 oktober bespreken onze arbeidsrechtadvocaten deze onderwerpen tijdens een praktisch webinar.

webinar-ontslag-weblijst.f56122.jpg

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit webinar. U kunt wel de opname ervan bekijken.

Veel ondernemers worden hard geraakt door het coronavirus en worstelen met de gevolgen. Daarom zoeken werkgevers naar een oplossing door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden van werknemers aan te passen. Hierbij kan gedacht worden aan een tijdelijk loonoffer of het inleveren van vakantiedagen. Soms is het nemen van deze (tijdelijke) maatregelen niet meer voldoende. Om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen, zult u werknemers moeten ontslaan.

De zoektocht naar een oplossing roept veel vragen op, want hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? Welke rol speelt uw ondernemingsraad hierin? Op woensdag 7 oktober bespreken onze arbeidsrechtadvocaten deze onderwerpen tijdens een praktisch webinar.

Programma

Datum:Woensdag 7 oktober 2020
Tijd:11:00 – 11:30 uur
Locatie:Microsoft Teams Live Meeting – na registratie ontvangt u een link
Sprekers:Priscilla C.X. de Leede en Eileen A. Pluijm

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit webinar. U kunt wel de opname ervan bekijken.

  Deel op social media

  • Arbeidsrecht en ontslag

  Webinar “Ontslaan tijdens COVID-19: tips en aandachtspunten”

  14 oktober 2020

  De coronacrisis maakt het moeilijk om werknemers voltijds in dienst te houden. Wat kunt u als werkgever doen? Hoe gaat de (eenzijdige) wijziging van arbeidsvoorwaarden in zijn werk? En waar moet u rekening mee houden bij ontslag tijdens de coronacrisis? U krijgt antwoord in de opname van ons webinar hierover.

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Coronavirus in Nederland: heeft u als werkgever hier al aan gedacht?

  11 maart 2020

  Ook in Nederland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus gestaag toe. Wat kunnen de gevolgen zijn voor uw bedrijf en uw werknemers? Waar moet u als werkgever rekening mee houden?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Equality in the workplace: Taking care of female employees

  21 oktober 2021

  Werkgevers moeten hun personeel gelijk behandelen. Om die gelijke behandeling op de werkplek te realiseren moeten zij echter wel rekening houden met genderverschillen. Waar moeten werkgevers op letten als zij voor een bedrijfscultuur willen zorgen waarbij iedereen zich prettig voelt? Wat zijn de rechten van zwangere werkneemsters en van personeelsleden met kinderen? Onze advocaten Priscilla de Leede en Eileen Pluijm beantwoorden deze vragen in hun bijdrage aan Lady Justice, het magazine van de Women Lawyers Section van Primerus.

  lees verder
  • Ondernemingsraad
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Ondernemingsraad: Coronamaatregelen en verplichte vaccinaties

  11 oktober 2021

  Welke rechten heeft de OR ten aanzien van de coronamaatregelen binnen de onderneming? En welke rol speelt de OR als het gaat om de (on)mogelijkheid van verplichte vaccinatie tegen het coronavirus?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Personeel: Wat betekent het uitstel van de handhaving van de Wet DBA voor opdrachtgevers en zzp’ers?

  4 oktober 2021

  De handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties blijft uitgesteld tot er een nieuw kabinet komt. Wat betekent dit voor u als opdrachtgever of zzp’er?

  lees verder
  • Retail
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Questions and challenges during COVID-19: Dutch employment law, tenancy law and contract law

  13 september 2021

  In this article, we will discuss several questions and challenges in the field of Dutch employment law, tenancy law and contract law during COVID-19.

  lees verder
  • ICT, privacy en intellectuele eigendom
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Uberchauffeur is werknemer, geen zelfstandige

  13 september 2021

  Volgens de Rechtbank Amsterdam zijn Uber-chauffeurs werknemers. Zij vallen daarom onder de CAO-taxivervoer met alle daaraan verbonden rechten en plichten. Hoe is de rechtbank tot dit oordeel gekomen? En wat betekent dit voor andere vormen van platformwerk?

  lees verder
  • Arbeidsrecht en ontslag

  Hoe staat het ervoor met de Wet DBA: een update

  9 september 2021

  Het kabinet doet een nieuw voorstel om meer duidelijkheid te geven over wie werknemer en wie zelfstandige is. Wat houdt deze Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring in?

  lees verder