Activiteiten

Russell Advocaten organiseert geregeld activiteiten om cliënten en relaties up-to-date te houden. Lees hier ons laatste nieuws en komende activiteiten.

Lees meer

Activiteiten

4 maart 2019: Vastgoed seminar: (ver)koop, (ver)huur en aansprakelijkheid voor gebreken

Publicatiedatum: 9 januari 2019

Vastgoed is meer dan een stapel stenen met een dak erop. Hoe zorgt u ervoor dat uw beleggings-/ontwikkelingspand, winkel- of bedrijfsvastgoed aansluit op uw wensen? Hoe voorkomt u een kat in de zak? En als zich toch een (verborgen) gebrek aandient, kunt u daar dan iemand (verkoper, makelaar, verhuurder) op aanspreken? En welke maatregelen kunt u nemen als verkoper, makelaar of verhuurder om aansprakelijkheid te voorkomen?

Asbest, funderingsproblemen of burenoverlast, moet u dat melden als u een pand verkoopt? Zo nee, kunt u dan toch aansprakelijk zijn? En zo ja, welke mogelijkheden hebt u als verkoper om het pand toch ‘goed’ te verkopen? En hoe voorkomt u als koper dat u een kat in de zak koopt?

In hoeverre heeft de verhuurder zeggenschap over wat er met zijn pand gebeurt? Als de hurende winkelier een winkelpand wil verbouwen, mag dat dan zomaar? En in hoeverre is de huurder verplicht om de verbouwing bij het einde van de huur ongedaan te maken?

Kunnen gebreken aan vastgoed een reden zijn voor huurprijsvermindering, huurprijsherziening of beëindiging van de huurovereenkomst? Mag de huurder van de verhuurder verwachten dat hij in het pand blijft investeren als de verhuurder al niet of nauwelijks rendement behaalt met de verhuur?

Duurzaam vastgoed: Kantoorgebouwen moeten vanaf 1 januari 2023 zijn voorzien van een energielabel C. Welke gevolgen heeft dat voor de eigenaar, verhuurder en huurder? Is een energielabel D of hoger dan een gebrek?

Russell Advocaten organiseert op maandag 4 maart 2019 van 16.00 -18.00 uur in samenwerking met Royal HaskoningDHV een interactieve bijeenkomst waarin deze verschillende vragen vanuit juridisch en technisch perspectief worden besproken en met voorbeelden toegelicht. Diverse aspecten aangaande (beleggings-/bedrijfs-/winkel‑) vastgoed, zullen aan bod komen, zoals:

  • Koop: technical environmental due diligence (TEDD), bouwkundige keuring en de verhouding tussen de onderzoeksplicht van de koper en de mededelingsplicht van de verkoper
  • Huur: huurprijzen, opzegging, verbouwingen en de gebrekenregeling
  • Aansprakelijkheid: de ouderdomsclausule en overige exoneraties

Locatie: Russell Advocaten, Reimersbeek 2, Amsterdam

Schrijf u in via de link.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.