Activiteiten

Russell Advocaten organiseert geregeld activiteiten om cliënten en relaties up-to-date te houden. Lees hier ons laatste nieuws en komende activiteiten.

Lees meer

Activiteiten

27 februari 2019: Seminar Verhoudingen en besluitvorming binnen de (familie)onderneming: hoe voorkom je gedoe?

Publicatiedatum: 9 januari 2019

De BV heeft verschillende organen. Naast de aandeelhoudersvergadering en een (raad van) bestuur/directie kan een Raad van Commissarissen, een Ondernemingsraad of PVT zijn ingesteld. Ieder orgaan heeft zijn eigen taken en bevoegdheden. Hoe verhouden deze organen zich tot elkaar en hoe hebben zij hun eigen interne taakverdeling geregeld?

Hoe is de besluitvorming in uw onderneming geregeld? Geven de aandeelhouders specifieke instructies aan het bestuur over hun taak, of is het bestuur volledig vrij te bepalen welke richting het bedrijf op moet? Of zijn er bepaalde bevoegdheden gelegd bij de Raad van Commissarissen? Wat als de aandeelhouders het niet met elkaar eens worden? Welke regels gelden voor de DGA? Een soepele omgang tussen de verschillende organen is essentieel om goed te kunnen ondernemen. 

Russell Advocaten organiseert op woensdag 27 februari van 16.00 -18.00 uur een interactieve bijeenkomst waarin deze verschillende rollen binnen de onderneming worden besproken en met voorbeelden toegelicht. Diverse vragen zullen aan bod komen, zoals: Welke bevoegdheden heeft het bestuur van de BV? Hoe weet u wie vertegenwoordigingsbevoegd is? Hoe kan de aandeelhoudersvergadering haar zeggenschap uitoefenen? Welke taken heeft de Raad van Commissarissen? En in welke mate moet rekening gehouden worden met de belangen van de werknemers?

Locatie: Russell Advocaten, Reimersbeek 2, Amsterdam

Schrijf u in via deze link.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.