Activiteiten

Russell Advocaten organiseert geregeld activiteiten om cliënten en relaties up-to-date te houden. Lees hier ons laatste nieuws en komende activiteiten.

Lees meer

Activiteiten

12 december 2013: Lezing "Bestuurdersaansprakelijkheid"

Publicatiedatum: 12 december 2013

Op donderdag 12 december 2013 zal mr. drs. Reinier W.L. Russell een lezing over 'Bestuurdersaansprakelijkheid' houden op het seminar "Risicomanagement; ook een must voor vermogensfondsen" dat de Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN) in samenwerking met Theodoor Gilissen Bankiers organiseert. Bestuurders van vermogensfondsen beheren vaak aanzienlijke bezittingen. Zij zijn verantwoordelijk voor hun beheer en dragen daarvoor ook de aansprakelijkheid.

"Anno 2013 staat het volop in de schijnwerpers: hoe effectief invulling geven aan risicomanagement rondom vermogensfondsen. Als bestuurder draagt u een belangrijke verantwoordelijkheid en bent u (en niemand anders!) uiteindelijk …….. aansprakelijk!
En hoe ver gaat die aansprakelijkheid dan? De praktijk leert dat het bewustzijn hieromtrent onvoldoende is. Risicomanagement is een veelomvattend begrip. Het beperkt zich bijvoorbeeld niet uitsluitend tot het beheersen van beleggingsrisico’s, maar ook kunt u denken aan het managen van uw goede reputatie."

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de actuele juridische ontwikkelingen?

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Of volg ons op LinkedIn

Bel mij

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Onderstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.